Tuningový sraz na letišti nedaleko Blatné můžeme konečně označit jako letní. Nádherné počasí se zrádným sluníčkem přilákalo přez 1000 účastníků. A podle neověřených zpráv asi naposled. Na letišti má být solární elektrárna.

Hlavním soutěžním kláním byly sprinty na ¼ míle, kde se opět představila pestrá paleta soutěžících. Kdo ale chce v této soutěži uspět, už nemůže přijet se sériovým vozem, ale většina zůčastněných má pěkně nášlápnuté motory. Mezi hlavními jízdami se jely i volné, které si mohli vyzkoušet i další účastníci. V Blatné také dalším kolem pokračovala hudební soutěž dbDrag. Zde opět soutěžil i náš člen „bart“ a odvezl si celkově 5.místo. V dodatkových soutěžích Bass race 120 – 129,9 byl  třetí  a v Bass race 0 – 119,9 na něho zbyla bramborová medaile za 4.místo.

Pro nás nejsledovanější soutěží byla „Show & shine tuning-sport 2010“, která se skládá ze sedmi soutěží. Blatná již byla čtvrtou a poslední v Čechách. Soutěžící jsou rozděleni do devíti kategorií a Best of Best. Jako tradičně nejvíce obsazené kategorie jsou VW a Škoda Modern. My jsme se zaměřili hlavně na obě Škodovácké kategorie, kde  ve Škoda Oldies (felicia a starší) nakonec proti sobě soutěžily pouze dva vozy. Na sraze jich bylo více, ale ostatní se zapomněli registrovat. Nakonec v tomto roztřelu vyhrála krásná Škoda Rapid v závodním provedení a její majitel Bohuslav Krejčí měl velkou radost. Na druhém místě skončila Škoda 120 Lukáše Daňka.

Jiné to bylo v kategorii Škoda Modern (Fabia, Octavia a novější), kde bylo celkem šest soutěžících a většina vozů je známa z Tuning Cupu. První místo si odvezla Olinova červená Fabia před stříbrnou Octavií Petra Paraščince. Ze třetího místa měl velkou radost Ondřej Vostárek se svým Superbem, kterého Vám v týdnu předtavíme podrobněji. Nevděčné čtvrté místo a bramborová medaile zůtala Radkovi Pipotovi a jeho červené Octávce. Na pátém místě skončil nám dobře známý Černý cvrček Martina Mlejnka, kterého znáte na fóru pod MATES_XVI. Na šestém bodovaném místě byl Adam Kafka a jeho stříbrná krtečková Octavia.

Jak se ukazuje, počasí asi nebude tím hlavním faktorem menší účasti na tuningových srazech, ale asi opravdu TUNING v České republice je mírně na ústupu zájmu. Nyní si již jen prohlédněte naší fotogalerii, která Vám přiblíží letní tuningovou atmosféru v Blatné.