Zámek Berchtold a 1. Pražský klub historických vozidel v AČR pořádaly o víkendu již třetí ročník soutěže elegance automobilů a motocyklů pod názvem „Veteráni na pohádkovém zámku Berchtold“ , který provázelo nádherné letní počasí.

Nedaleko Prahy, kousek od Velkých Popovic se nachází obec Kunice a v ní právě se renovující zámek Berchtold. V součastnosti na zámku probíhají stavební práce, ale o to více vyniká krásný zámecký park. Ten šněrují cestičky z drobných býlích kamínků a návštěvníky přivádějí ke mnoha miniaturám zámků a hradů, které se zde nacházejí. Nalezneme zde i území skřítků, trolů a pro zlobivé je zde i peklo.

A do tohoto pohádkového prostředí zavítalo několik desítek veteránů . Akce byla dvoudenní a každý den byla vybrána trojice nejhezčích automobilů a motocyklů. Mohli jste zde vidět z českých značek například Škodovky, Tatry nebo Aerovky. U motocyklů to byly značky Jawa, ČZ ale i Ogar.  Ze zahraničních značek se představily například Lincoln, BMW nebo Auto Union. V sobotu ještě pan farář Konstantin vysvětil kapličku patrona všech motoristů sv.Krištofa a požehnal všem přítomným veteránům mnoho šťastných kilometrů.

Mezi naleštěními veterány přeci jen tak trochu jeden vyčníval. Tím byla Škoda 430 z roku 1930. Byla ještě v původním stavu a je zastáncem velmi zajímavého stylu „Veterán s patinou“. Toto  auto Vám zanedlouho představíme v samostatném článku, a sami uvidíte jak vypadá udržovaný veterán po osmdesáti letech. Nyní již na Vás čeká fotogalerie a prozradíme, že příští rok by měl i zámek zářit novotou.