Dvoudenní tuningový sraz Car Wars 2010 byl převážně zaměřený na sprinty konaný na letišti nedaleko Panenského Týnce. Probíhalo zde i další kolo hudební soutěže EMMA.

První návštěvníci se začali sjíždět již v pátečních odpoledních hodinách, ale jejich hlavním nepřítelem bylo počasí. To dokonce některé přimnělo ještě večer sraz opustit, aby se se sobotním ránem vrátili. My jsme si návštěvu srazu naplánovali na druhý den, kdy bylo naplánování několik soutěží. Již po příjezdu do vyhrazeného prostoru pro The Best of CAR WARS 2010 bylo vidět, že účast hodně ovlivní počasí a i neúčast nějaké větší soutěže jakou je např. Tuning Cup. V devět hodin byl počet soutěžících pouze 5 vozů. O moc více jich nakonec nebylo ani po poledni, kdy se konečné číslo pohybovalo kolem čtyřech desítek. A to několik vozů tam moc náznaků tuningu neneslo. Výsledky pak byly dosti překvapující mimo výtězné zelené Octávky, která si místo na stupních zcela zasloužila.

Další námi sledovanou soutěží byla EMMA. Zde byl počet soutěžících menší než na jiných srazech, ale nakonec přijelo všech 21 předem registrovaných účastníků plus jeden, který se přihlásil na místě. Byly rozdány takřka všechny poháry a opět se potvrdilo, že počet soutěžícich se odvíjí i od kvality tuningové scény na sraze. Například sraz v Pardubicích byl  tomu dokladem. Výsledky najdete na hlavních stránkách EMMA.

Ani  sprinty neoplývali velkým počtem startujících, tak se nám tento sraz spíše jeví jako neúspěšný. A kde je chyba? Srazů v české republice je mnoho, ne všechny lze pořádat na té nejvyšší úrovni a v neposlední řadě svoje zahrálo i počasí. Nyní si již jen prohlédněte naší fotogalerii ze srazu a sami si udělejte představu, zda jste o něco přišli.