Na přelomu července a srpna se vůbec poprvé uskutečnila akce pod názvem Active Day Meeting. Již několik měsíců ji pořadatelé Every Day Tuning Club, o.s. a Motorland Bělá prezentovali veřejnosti jako svátek tuningu a outdoorových aktivit. A že akce opravdu

Těch nakonec dorazilo více než 300, a to v téměř 130 vozech různých značek a různých stupňů úprav. Počasí se opravdu vydařilo, takže přijeli i opravdové skvosty – ať již evropský král mezi Mercedesy – Mercedes-Benz CLS v úpravě Brabus, Peugeot 206 s dveřmi otevřenými na všechny strany nebo čerstvě mediálně známá Škoda Fabia Baryho Bareše. Ti všichni, a s nimi dalších 42 vozů, se představili na červenobílé šachovnici, kde mohli předvést, co se v nich skrývá. Kvalitou obsazení, provedení a i hodnocení neměla soutěž daleko k těm nejlepším u nás.
 
Den byl dlouhý, lákadel bylo dost. Buggy a motokáry si fanoušků našli nejvíce. Ani čtyřkolky nezůstali pozadu, snad jen zorbingu se lidé báli. Dívky, dámy a slečny mohli vyzkoušet služby Centra krásy a děti si zase zasoutěžit o ceny věnované Besipem. Nakonec ani play-station ani off-roady nezůstali osamoceny a stali se vyhledávanou atrakcí. Ale to už se blížil podvečer a vyhlášení výsledků soutěží Show&Shine. Zlatočervených pohárů se rozdalo všech patnáct a jejich noví majitelé si je, nutno říci, skutečně zasloužili. Pohár pohárů, neboli Best of the Best Show & Shine si nakonec odvezl šedý Seat Leon a doplňující Cenu diváků červená Octavia RS.

I když se akce konala poprvé, byla účastníky hodnocena velmi dobře. Nezbývá než doufat a věřit, že za rok se do Motorlandu EDT vrátí a společně připraví další a ještě lepší akci.

Text: mf

foto: honan.cz, AdamKafka.cz a Santo Caballero