Nyní již všichni znají postupující do Velkého finále, které se opět bude konat v Brně. My se s Vámi nyní blíže podíváme na všechny škodovácké scény a zkusíme odhadnout šance finalistů.

Nejstarší Škodovky soutěží v ŠKODA OLDIES SCENE kde najdeme embéčka, hundertky, stodváci, prostě všechny typy, co mají motor vzadu. Asi největším favoritem je Robert Beneš se svým litříkem. Za ním je situace již vyrovnanější a o další dva pohárky se bude prát trojice Čech, Lošek, Petráček. Pátý postupující bude v Brně spíše sbírat zkušenosti.

Velmi nabytou je SKODA SCENE, kde se o finále popralo osmnáct soutěžících. V této kategorii si to rozdávají vozy Favorit a Felicia. I zde máme velkého favorita na první místo, kterým je Karel Buzický se svým červeným Favoritem, který jsme Vám před časem představili i na naších stránkách. Dále už situace zase tak jasná není. Podle našeho názoru na pohárky může reálně pomýšlet ještě Domorád a Hlošek. V těsném sledu za nimi je ještě další dvojice, kterou tvoří Gulč a Veselský. Postupující šestku uzavírá Anna Rubačíková.

Asi nejvyrovnanější je SKODA MODERN SCENE kam patří všechny současné typy mimo Fabií, které mají svoji scenu. Zde si neodvážíme tipnout vítěze. Asi velkými favority jsou Průcha a Košut. Hned za nimi je čtveřice (Kraus, Mašek, Vostárek, Havelka), kde může každý porazit každého. Na rozluštění v této kategorii si budeme muset počkat až do Brna, kde budou hodně rozhodovat změny provedené těsně před finálem.

Dosti jasně rozdané karty jsou ve čtvrté škodovácké kategorii FABIA SCENE. Zde je nejblíže pohárkům trojice Čermák, Černý a Štastný, což nám také nastínila soutěž v Pardubicích, která tak trochu ukazuje šance jednotlivých soutěžících. Za nimi je velice vyrovnaná dvojice Bary a Olin. Posledním postupujícím je Martin Mlejnek, pro kterého je postup do finále hezkým oceněním za všechny letošní změny.

Tím jsme zhruba představili čtyři hlavní škodovácké scény a ještě podotknu, že nejsou jedinými vozy Škoda, které postoupily do Brna. V RAT sceně postoupily dva vozy Škoda Favorit, kteří jsou i adepty na stupně vítězů. Škodovku najdeme i ve FUNNY CARS 🙂  kde Radek Hykeš patří mezi favority na vítězství. Dále ještě najdeme Olinova litříka v OLD SCHOOL SCENE a proti němu se postaví slovenská Škoda Octavia Super Josefa Ondrašíka. Posledním zástupcem, který má ve znaku okřídlený šíp je Fabia Filipa Taubnera v PROFI SCENE. Komletní výsledky a seznam postupujících naleznete ZDE.

Závěrem Vám ještě připomenu, že finále Tuning Cupu 2010 se koná 25.září na Brněnském výstavišti.  Seznam postupujících je znám a všichni finalisté musí nejpozději do 5. září nahlásit svou účast na email info(zavináč)tuningcup.cz.  Do předmětu zprávy prosím uveďte "REGISTRACE – FINÁLE TC". Abychom mohli vaši registraci potvrdit, potřebujeme znát následující informace : jméno, startovní číslo a soutěžní vůz, styl aranžmá a základní použité materiály (kvůli schválení BVV), počet a jména soutěžících, kteří se rozhodnou sdílet jeden prostor (popř. i jedno aranžmá), eventuálně další vaše specifická stání (rohová stání, elektrické přípojky atd.). Jestliže se soutěžící do 5. září nenahlásí a zbyde v hale výstavní prostor, mohou dostat dodatečnou šanci další v pořadí, kteří mají splněnu základní podmínku účasti na 2 kolech soutěže. Dodatečné pozvání záleží pouze na uvážení organizátorů soutěže AZ pneu Tuning Cup.

Neváhejte a přijeďte se podívat na to nejlepší v českém tuningu.