Nadcházející 32. ročník Rally Příbram bude svědkem vyvrcholení letošního Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Na startu závěrečného podniku sedmidílného šampionátu nebude chybět vedoucí posádka Škoda Delimax Teamu. Dvojice Pavel Valoušek, Zd

Získá letošní mistrovský rally titul Valoušek nebo Pech? To je otázka, která teď hýbe světem českého motoristického sportu. V boji o zlatý pohár není ještě nic rozhodnuto. Průběžné vedení šampionátu drží Valoušek, který má před Pechem náskok 14 bodů. Body do českého šampionátu se ovšem nesbírají pouze za absolutní vítězství (30 bodů), ale také za dílčí vítězství v jednotlivých etapách (každá etapa po 9 bodech). Pokud tedy Rally Příbram vyhraje Václav Pech, Pavel Valoušek musí pro zisk titulu první den dojet nejhůře druhý, druhý den nejhůře třetí a celkově dorazit do cíle na třetím místě. Průběžně třetí Roman Kresta už na souboj Valouška a Pecha bodově nedosáhne.

„Je napínavé, ale zároveň fantastické, jak vyrovnaný letošní ročník šampionátu je. Jsem si vědom toho, že kdybych neudělal chybu na Rally Bohemia, kde jsem kvůli nehodě nedojel do cíle, mohl jsem mít pro boj o titul ještě lepší výchozí pozici a tím pádem i klidnější spaní. Ale to je sport. O titul se poperu!,“ komentuje napjatou situaci v šampionátu Pavel Valoušek. Rodák z Otrokovic bude v Příbrami útočit na svůj premiérový titul Mistra české republiky v automobilových soutěžích. Značka Škoda získala mistrovský titul naposled v roce 2004, kdy se mistry ČR stala posádka Kopecký – Schovánek se Škodou Fabia WRC.