V Černokosteleckém zájezdním pivovaru se o vikendu konalo již sedmé vykulování sudů. Součástí programu byla i přehlídka asi dvacítky veteránů a ochutnávka různých piv.

V Kostelci nad Černými Lesy u příležitosti „Vykulování sudů“ se pořádalo klubové setkání Českého veteran klubu AČR a vítáni byli i přespolní. Tím se na akci objevily vozy Škoda Octavia a Škoda Octavia kombi s vlekem, jenž zastupovaly 1.Pražský klub hist.vozidel nebo Olinovo MBGéčko.

Asi největším lákadlem byla ochutnávka různých piv. Většinou to byly 12ti, 14ti ale i 16ti stupňové ležáky, které měly i své názvy. Například dvanáctka Čmelák s příchutí medu nebo mistní Vykulenec, který se prodával v litrových lahvých. O jídlo se starala místní restaurace a několik stánků s různými druhy pečeného masa. O dobrou náladu se postaraly kapely, taneční soubory nebo mažoretky. Kolem poledne se návštěvníkům představily i veteráni, které udělaly čestné kolečko po nádvoří pivovaru.

Návštěva Černokosteleckého zájezdního pivovaru se stala pro Olina a jeho litříka tak trochu černou můrou. Nejprve asi deset kilometrů před pivovarem odešly brzdy, a pedál se propadl až k podlaze. Dojezd a přehlídku veteránů po nádvoří pivovaru již litřík absolvoval pouze na ruční brzdu. Po přehlídce to vypadalo, že po našlapání opět začínají brzdy pracovat , ale jak se v zápětí ukázalo, opak byl pravdou. Naopak se ze zadní části začalo kouřit a vypadalo to, že budou potřeba hasiči. Naštěstí se Olinovi podařilo odpojit baterii a již mu bylo jasné, kde je chyba. Odešel brzdový spínač, přes který začala unikat kapalina a následně v něm došlo ke zkratu. Po odpojení kablíků již následovala cesta domů. Celkem 40 km, z nichž 15 km jen po Praze a vše pouze na ruční brzdu. Přes všechna tato dramata dojel litřík sice bez brzd, ale v pořádku domů.

Nyní vám přinášíme něco fotografií, které Vám přiblíží celou akci.Bylo to zase jedno hezké klidné odpoledne strávené v příjemném prostředí  Černokosteleckého zájezdního pivovaru.

 

Fotogalerie Vykulování sudů 2010