Nedaleko Klatov se nachází víska Běšiny a v místním kempu se již po osmnácté sešly vozy Škoda. Podzimní srazy se nesou ve znamení sloganu „Podzim 2010, aneb poslední sraz bez Fridexu“.

Jak se poslední dobou stalo tradicí, návštěvníci jsou rozděleni do dvou částí. Pro první je připravena amatérská automobilová soutěž skládající se z pěti rychlostních zkoušek a pro druhou je připravena spanilá jízda se soutěží o nejhezčí Škodovku. Vše začíná již v pátek, kdy se sjíždějí hlavně soutěžící auta v rally, kdy je na programu administrativní a technická přejímka. Dále si závodící posádky mohou projet trať v tak zvaných seznamovacích jízdách a večer se ještě startuje orientační závod.

V sobotu již také přijíždí většina aut co soutěží v několika kategoriích o nejhezčí Škodovku srazu. V dopoledních hodinách ještě v kempu probíhají různé soutěže (Kdo nekrade, není Čech; A je to; Nejhlasitější aparatura a výfuk). V pravé poledne startuje závod o podzimní pohár a jako první se jedou tři rychlostní zkoušky. Ve dvě hodiny je odstartována spanilá jízda, průjezd rychlostní zkouškou č.4 a návrat na start této erzety, kde proběhne vyhodnocení nejlepších vozů.

Před čtvrtou hodinou se již řadí závodící auta na start 4RZ. Po odjetí prvních startujících se na sousedním parkovišti již schylovalo k předávání pohárků za nejhezčí auta. Z důvodů deštivého počasí, nechal Olin litříka doma a s Fílou tentokrát přivezli pouze Fabie. V těch obsadili první dvě místa a ještě vzpomenu, že nejhezčí replikou bylo vyhlášeno Porsche na podvozku vozu Škoda Rapid.

To už závodící posádky začaly najíždět na pátou erzetu a po jejím projetí cesta do kempu, kde po spočítání všech časů byly ve večerních hodinách vyhlášeni vítězové rally. Asi největším nepřítelem tentokrát bylo počasí. Bohužel ranní polední déšť vystřídalo mrholení, aby odpoledne přešlo ve vytrvalý déšť. Nyní si prohlédněte naši fotogalerii, kterou pro Vás nafotil Olin.

 

Celá fotogalerie XVIII. Celostátní sraz Škoda