Interní IT služby ve Škoda Auto získaly certifikát „Česká kvalita“. Toto vyznamenání každoročně uděluje Elektrotechnický zkušební ústav. Vyznamenanými jsou vybrané IT-služby, vyznačující se dobrým managementem a standardizovanými systémy a procesy.

„Téměř všechny procesy ve Škoda Auto jsou dnes podporovány nejrůznějšími informačními technologiemi a systémy. Ocenění získané na základě certifikace ISO 20000 nás ještě více motivuje k tomu, abychom našim zákazníkům ve Škoda Auto a v koncernu Volkswagen zajišťovali kvalitní a spolehlivé služby, “ řekl Dr. Tomáš Filip, vedoucí oddělení ICT služby ve Škoda Auto.

Program Česká kvalita byl vyhlášen v roce 2002 a od roku 2003 do něj patří i ocenění “Czech Made”. V rámci programu jsou produkty a služby podrobeny nezávislému ověření kvality autorizovanou zkušebnou. Tím je zaručena standardizovaná a pravidelnou kontrola kvality. V neposlední řadě se v rámci kontroly zkoumá i spokojenost zákazníků.

V oblasti IT ve Škoda Auto pracuje v současné době ca. 280 interních zaměstnanců, z toho více než 100 v oblasti služeb informačních a komunikačních technologií. Velkou výzvu pro IT-systémy firmy Škoda představuje podpora strategických růstových cílu společnosti Škoda Auto. Podnik plánuje v rámci strategie „Škoda RS“ nárůst odbytu v průběhu příštích deseti let na dvojnásobek. V této souvislosti musí být všechny procesy v podniku pružně podporovány výkonným IT.