Většina z Vás pamatuje, že Škodovka vyráběla dva typy aut a i doplňků na ně by se dalo spočítat na prstech jedné ruky. Ale doba se mění, modelů s okřídleným šípem ve znaku přibývá jako hub po dešti. Tak i výrobci tuningových doplňků mají co dělat, aby st

Dnes se hlavně zaměřím na dva hodně blízké sourozence, kterými je Škoda Fabia II a Škoda Roomster. Jak už jsem zde nedávno psal, budeme se hlavně snažit podporovat výrobce a prodejce, co nemyslí jen na samotný prodej dílů, ale dávají k němu něco navíc. Lépe řečeno tím navíc myslím ATEST a nemělo by to být navíc, ale měla by to být povinnost každého kvalitního tuningového výrobce. Mnoho tuningových doplňků najdete v internetovém obchodě www.skoda-tuning.cz známého výrobce, specialisty na škodovky firmy Elis Tuning. Na stránkách najdete nejen výrobky již zmiňované firmy, ale i dalších spolupracujících výrobců.

Ale nyní zpátky ke dvojkové Fabce a Roomsteru, kde je přední část zcela totožná, a když se k tomu ještě přidá snadné uchycení, máme tu kvalitní přední spoiler. Ten je vyroben z osvědčeného kvalitního RIM plastu, jenž je velmi odolný.Montáž se provádí výměnou za spodní černou lištu pod nárazník, a to pouhým nacvaknutím do původních otvorů. Přední část můžete ještě doplnit o několik druhů krytů světel, tak zvaných mračítek. Pro ty, co chtějí trochu více agresivity pro svojí  dvojkovou Fabii je tu zajímavé zadní střešní křídlo. Tento výrobek je vyrobeno z kvalitní PUR pěny a je dodáván včetně podkladového nalakování. Ne na každý typ se hodí podobné doplňky a to vědí i v Elisu. Proto pro Roomster byly vyvinuty decentnější výrobky. Například u střešního křídla si můžete vybrat ze dvou variant. První je jen zvětšená odtoková hrana vyrobená z PUR pěny. Druhý již můžeme nazvat střešním křídlem, který je opět vyroben PUR pěny a dává vozu o něco sportovnější ráz. Dále tu ještě máme lemy blatníků, prahy ale to vše už si sami prohlédněte v internetovém obchodě www.skoda-tuning.cz .

Závěrem ještě připomenu, dbejte na předpisy a snažte se pokud to alespoň trochu půjde kupovat schválené doplňky, čímž si sami ušetříte mnoho nepříjemností při technické kontrole,  jenž začínají být čím dál tím více přísnější. Ale i zástupci zákona Vám při běžné silniční kontrole mohou už nyní nadělat mnoho starostí.