Hned třikrát získaly v letošním roce v Německu vozy značky Škoda cenu „Auto Trophy“. Stejně jako v roce 2009 se modelu Yeti podařilo zvítězit v kategorii terénních vozů do 30.000 Euro. Pro kompaktní vůz z kategorie SUV hlasovalo 22,1 % z více než 100.000

Stejně výrazně se prosadil i Roomster v kategorii importovaných minivanů. Kompaktní MPV  získal 19,8 procent hlasů a obsadil tak první místo.

Vynikající skóre uzavírá Superb Combi. Čtenáři listu „Auto Zeitung“ zvolili celkovým vítězem prostornou verzi vlajkové lodi značky Škoda v silně konkurenční zvláštní kategorii „Výhodné auto“ 22,6 % hlasů.

Cenu  Auto Trophy pro model Yeti převzal Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, předseda představenstva společnosti Škoda Auto, který uvedl: „Tato ocenění jsou pro celý tým značky Škoda velkou poctou. Utvrzuje nás to v rozhodnutí nabízet základní hodnoty značky v budoucnu v ještě širší paletě modelů. Jako součást koncernu Volkswagen chceme přesvědčovat své zákazníky automobily s vynikající nabídkou prostoru, praktickýmia chytrými detaily a férovou cenou.“

List  „Auto Zeitung“ předával tyto prestižní ceny už po třiadvacáté. V letošním roce vybírali čtenáři a uživatelé internetu své favority ve 29 kategoriích a dvou mimořádných hodnoceních. Na výběr bylo celkem 400 modelů.