Škoda Auto byla v rámci ankety „Českých 100 nejlepších“ zvolena nejlepším podnikem v České republice. Cenu uděluje od roku 1996 „Pan-Evropská společnost pro kulturu, vzdělání a vědecko-technickou spolupráci“ a je pro české podniky neprestižnějším oceněn

Škoda Auto se na prvním místě umístila celkem podesáté, pětkrát skončila na místě druhém. Před vyhlášením vítězů se dnes v Praze konala mezinárodní konference „Klíčové faktory úspěchu“.

„Jsem rád, že jako zástupce celé společnosti Škoda Auto a našich zhruba třiceti tisíc zaměstnanců mohu toto ocenění převzít. Naplňuje nás hrdostí a vyjadřuje velkolepý úspěch podniku právě v posledních dvaceti letech. Tato cena je pro nás současně i závazkem do dalších let,“ řekl Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, předseda představenstva Škoda Auto a.s.  „V příštích letech chceme podstatně růst a do roku 2018 naše celosvětové prodeje zdvojnásobit. Největší silou přitom bude výkonnost celého našeho týmu. Škoda Auto – to je stmelené a ctižádostivé mužstvo, které se skládá ze špičkových inženýrů, skvělých designérů, vynikajících obchodníků a z mnoha tisíc angažovaných a motivovaných pracovníků na linkách,“ řekl Vahland.

Soutěž „Českých 100 nejlepších”  každoročně oceňuje podniky za jejich mimořádné výsledky. Slavnostní předání cen se konlo v neděli za přítomnosti prezidenta České republiky Václava Klause. Slavnostního večera ve Španělském sále Pražského hradu se účastnili také členové vlády a další čelní představitelé hospodářského, politického a společenského života.