V ekologii zaujímá Škoda Auto čelní pozici. Při EcoTestu, který byl zveřejněn v rámci aktuální ankety autoklubu ADAC „AutoMarxX“ (prosinec 2010), získala značka s okřídleným šípem ve znaku opět jasnou jedničku a tím se umístila na čelním místě.

Škoda Auto v soutěži největšího německého autoklubu ale nepřesvědčila jen nízkými hodnotami spotřeby a emisí. Potvrzuje to i celkové hodnocení AutoMarxX, které ADAC zveřejnil. Značka Škoda respondenty stále oslovuje svým „mimořádně příznivým poměrem ceny a výkonu“ a vysokou stabilitou hodnoty vozu na trhu ojetých vozidel. Se ztrátou pouhých 46,49 procent hodnoty po čtyřech letech a 60.000 ujetých kilometrech se Škoda ve statistice umístila na třetím místě. K silným stránkám automobilů z České republiky patří navíc i jejich technika, hospodárnost a bezpečnostní výbava.

Škoda Auto se tím v celkovém hodnocení ankety AutoMarxX, pořádané autoklubem ADAC, se známkou 2,27 umístila na šestém místě. Rozhodující kladné body získala Škoda při hodnocení kvality vozů, ekologie a bezpečnosti.