Škoda Auto vyráží do hor: pod názvem „4×4 Škoda Park“ nabízí automobilka v době od 18. prosince 2010 do 6. března 2011 ve dvanácti českých zimních střediscích atraktivní sportovně-zábavný program pro celou rodinu. A zlatý hřeb: návštěvníci přitom budou mí

Obliba vozů značky Škoda s pohonem všech kol stoupá. Tržní podíl značky v segmentu 4×4 činil v prvních měsících tohoto roku 22 procent. Každý čtvrtý vůz s pohonem všech kol, zaregistrovaný v České republice, sjíždí z výrobních linek největší české automobilky.

Škoda Auto má s kombinací prezentace vozů a nabídky volnočasových aktivit velmi dobré zkušenosti. Jürgen Stackmann, člen představenstva společnosti, zodpovědný za oblast prodeje a marketingu, zdůrazňuje: „Program „4×4 Škoda Park“ navazuje na úspěšný „Yeti Park“, který měl premiéru v roce 2009 a svého času zaznamenal velice pozitivní ohlas v podobě zhruba 20.000 návštěvníků. Jsem si jist, že „4×4 Škoda Park“ bude přinejmenším stejně úspěšný. Dokonale zapadá do našeho konceptu rodinné značky s důrazem na aktivní trávení volného času“, řekl dále Stackmann.

V rámci akce se v centrální části lyžařského areálu vybuduje venkovní park. Zde si návštěvníci budou moci vyzkoušet jízdní vlastnosti vozů značky Škoda s pohonem všech kol: Octavia Combi 4×4, Octavia Scout, Yeti, Yeti Champion, Superb 4×4 a Superb Combi 4×4. Vybrané modely budou navíc vybaveny produkty Škoda originálního příslušenství, které zlepšuje užitné vlastnosti a demonstruje další možnosti individualizace vozu.

Návštěvníky „4×4 Škoda Parku“ navíc čeká pestrý doprovodný program pro děti a dospělé jako měřený skikros slalom, dětský slalom nebo obří puzzle. Kromě toho bude v rámci her a slosování možné vyhrát atraktivní ceny, jako např. zájezd do Laponska pro dvě osoby nebo zapůjčení vozu Škoda. V průběhu akce vystoupí kapely Nightwork nebo Charlie Straight. Aktivity v parku bude střídavě moderovat Martin Dejdar a Adéla Gondíková.

Obliba modelů značky Škoda se stálým pohonem všech kol u zákazníků neustále roste. Pohon všech kol zajišťuje u vozů Škoda spojka Haldex čtvrté, tedy nejmladší generace, a prostřednictvím elektronického řízení rozděluje hnací moment mezi přední a zadní nápravu. Díky variabilnímu rozdělení hnacího momentu mezi kola přední a zadní nápravy poskytují vozy vybavené spojkou Haldex čtvrté generace vynikající trakci. Pokud se vůz pohybuje po normálních asfaltových silnicích, přenáší se 96 procent hnacího momentu na kola přední nápravy. Jakmile se povaha vozovky zhorší, reaguje systém Haldex ve zlomcích sekundy a přenáší točivý moment na kola s lepšími trakčními podmínkami. Až 90 procent výkonu lze pak přenést na kola zadní nápravy. Elektronicky jsou regulována i jednotlivá kola. Tím se vozidlo – standardně v kombinaci se systémy ABS a ESP – stává ovladatelnějším a i v těžkém terénu nebo v zimních podmínkách drží lépe stopu.

Detailní informace o 4×4 Škoda Parku naleznete od tohoto okamžiku na internetových stránkách www.4x4skodapark.cz
 

Termíny akce „4×4 Škoda Park“ v České republice:

18. 12. 2010               Šumava                      Ski areál Lipno
27. 12. 2010               Jizerské hory              Ski areál Ještěd
28. 12. 2010               Jizerské hory             Ski areál Tanvaldský Špičák
22. 01. 2011               Jeseníky                    Bonera Ramzová
23. 01. 2011               Jeseníky                     Bonera Ramzová
05. 02. 2011               Krušené hory              Ski areál Klínovec
06. 02. 2011               Krušné hory                Sdružení Ski Bublava
12. 02. 2011               Beskydy                     Ski Vítkovice – Bílá
19. 02. 2011               Orlické hory               Skipark Červená voda
20. 02. 2011               Orlické hory               Deštné v Orlických horách
26. 02. 2011               Krkonoše        &n
bsp;           Ski Pec pod Sněžkou
27. 02. 2011               Krkonoše                    Sportovní areál Harrachov
05. 03. 2011               Šumava                      Ski areál Špičák Železná Ruda
06. 03. 2011               Šumava                      Ski areál Lipno