Škoda Auto ve Velké Británii slaví skvělý konec roku 2010 – vůz Škoda Super Combi, vlajková loď značky, byl vyhlášen rodinným autem roku populárního britského pořadu Fifth Gear televizní stanice Channel 5.

 

„Hned na začátku tohoto roku jsem tenhle vůz označil za nejlepší kombi všech dob – a i dnes si za tímto výrokem stojím. Tato kombinace prostoru, rychlosti, uhlazenosti, hodnoty, úspornosti a komfortu je jedním slovem krása,“ řekl na adresu Superbu Combi moderátor pořadu Fifth Gear Jonny Smith. „Vážně – pokud jste otec rodiny, který s sebou musí vozit všechny ty krámy a serepetičky, které vaši nejbližší považují za nezbytné, pak je tohle auto přesně to, co potřebujete. Je prostě bezchybné. A strašně se mi líbí.“

Toto nejnovější ocenění je v pořadí již dvacátým, které Škoda Auto ve Velké Británii letos obdržela, neboť Octavia, Yeti, Superb i Superb Combi už v předchozím průběhu roku posbíraly úctyhodnou řádku cen od mnoha různých publikací a organizací. Jen samotný Superb letos vyhrál mimo jiné dvě ceny časopisu Auto Express v kategoriích nejlepší rodinný vůz a nejlepší kombi, ceny pro nejlepší velký vůz a nejlepší kombi časopisu Diesel Car; cenu pro vítěze své třídy a cenu pro nejlepší tažné auto roku britského Caravan Clubu a cenu pro nejlepší vůz vyšší střední třídy časopisu Fleet News. Vůz Superb Combi byl vyhlášen luxusním automobilem roku 2009 televizního pořadu Top Gear. Značka Škoda byla časopisem Which? vyhlášena automobilkou roku a získala cenu čtenářů časopisu What Car? pro nejlepší automobilku roku 2010.

Škoda také nedávno zvítězila v anketě Driver Power Survey časopisu Auto Express a už posedmnácté za sebou se probojovala mezi nejlepších 10 automobilek v každoroční anketě zákaznické spokojenosti JD Power.

Všechna tato ocenění odrážejí i rekordní prodeje. Značka Škoda prodala ve Velké Británii v dosavadním průběhu roku již více než 39.000 vozů a zvýšila svůj celkový tržní podíl na více než 2 %.