Není tajností, že mladoboleslavská automobilka připravuje novou řadu vozů, která ponese staronové jméno. Znovu totiž vzkřísí název Felicia a veřejnosti by mohla být představena již na jaře příštího roku.

Jak uvedla televize Nova a TN.cz Škoda Auto velmi rychle připravila novou řadu, která tu dosud nebyla. Měla by totiž nahradit dvojjakosti modelu Octavia, která se dnes prodává jako Octavia ve faceliftované verzi a levnější Octavia Tour II ve verzi před faceliftem s levnějšími díly a vysloužilým motorem 1.6 MPI.

Škoda Auto dostala od koncernu zelenou na vývoj velmi levného modelu, který by velikostně zapadal mezi řady Fabia a Octavia a přitom moc nestál. V nejlevnějších verzích by měl atakovat i ceny fabií.

Půjde tedy o jakýsi velikostní dumping vlastních cen. Moderních technoligií se zde dočkají zákazníci až po tom, co si připlatí. Takže se mluví o velmi chudé základní výbav, která sice bude vypadat bohatě, ale půjde vlastně o výběhové a velmi levné kusy, které se jinam už nedávají. Mluvíme o jednozónové klimatizaci Climatronic první nebo druhé generace nebo starších rádiích. Také nemůžeme očekávat xenonové světlomety či LED diody na denní svícení. Tohle bude lidovka. Ale i tak dokáže určitě čeký národ zaujmout. Vždyť se počítá i s ohromnou verzí kombi, která by měla mít rozvor 2630 mm a objem kufru nad 500 l!

 

Felicia či Populár…?

 

Zatím to vypadá, že automobil bude představen už na jarním autosalonu v Ženevě. Ten se koná jako obvykle na začátku března. Vůz pravděpodobně ponese jméno Felicia. Přemýšlelo se i o vzkříšení dalších starších jmen, které v historii značky něco znamenaly – třeba Popular.