Škoda Auto představila nové válečné barvy pro vůz Fabia S2000, ve kterých se tovární tým představí na startu letošní legendární Rally Monte Carlo. Výrazným prvkem nového zbarvení je logo ke 110 letům Škoda Motorsport.

Při prvním pohledu na nový design nás zaujme opačné zbarvení. Místa, kde byla vloni bílá, je nyní zelená a naopak. Tím Škoda Auto více zdůrazňuje zelenou barvu, která je čím dál více spojována s automobilkou z Mladé Boleslavi. Jak už jsme zmínili v úvodu, na předních dveřích je logo „110 years Motosport“ jenž připomíná letošní 110. výročí vzniku Škoda Motorsport.

Na startu v Monte Carlu, jenž je úvodní soutěží Intercontinental Rally Challenge (IRC) se objeví desítka speciálů Fabia Super 2000, z čehož čtyři s přímou podporou Škoda Motorsport. Vedle loňského vítěze IRC Juho Hänninena s druhým továrním speciálem pojede náš pilot Jan Kopecký. Dále se ve vozech s okřídleným šípem představí takové hvězdy, jakými jsou Nicolas Vouilloz (IRC šampion roku 2008), Freddy Loix (vítěz loňských tří závodů IRC) nebo nadějný mladík v týmu Škoda UK Motorsport Andreas Mikkelsen.

Rally Monte Carlo startuje 19. ledna a na posádky čeká celkem 13 rychlostních zkoušek s celkovým počtem 337 ostrých kilometrů.  Na všechny čeká rozmanité počasí a my budeme doufat, že konečně značka Škoda vystoupí v Monte Carlu na nejvyšší stupínek.