Modelová řada Fabia se rozšiřuje o model Monte Carlo, který bude nabízen v provedení hatchback a bude standardně vybaven sportovním podvozkem. Akční model, který přichází u příležitosti výročí 110 let motosportu, přináší dynamický vzhled s černými doplňky

Sportovně laděný model Fabia Monte Carlo připomíná úspěchy značky Škoda Auto na poli motorsportu a poprvé se představí veřejnosti na stejnojmenné rallye, kde dosáhl závodní speciál Fabia S2000 vynikajících výsledků: čtvrté místo v roce 2009 při debutu ve své kategorii a druhé, třetí a páté místo v roce 2010.

Model Fabia Monte Carlo charakterizuje černě lakované plastové lemování spodní části karoserie, černá střecha a kryty zpětných zrcátek, černá mřížka chladiče a zatmavené světlomety. Černý lak dostanou i kola z lehké slitiny Comet o průměru 16 palců. Interiér je možné zvolit v černém provedení nebo v kombinaci černé s červenými středy sedadel a výplněmi dveří. Obě varianty mají černé čalounění střechy, sportovní sedadla, malý kožený paket (volant potažený perforovanou kůží s červeným obšitím, madlo ruční brzdy a manžeta řadicí páky – pro interiér v červené barvě taktéž s červeným obšitím), lišty na prazích a kovové kryty pedálů.

Výbava vychází z verze Ambiente a v závislosti na trhu se bude novinka prodávat s motory 1,2 HTP/44 kW, 1,2 12V HTP/51 kW, 1,4 16V/63 kW a 1,2 TDI CR/55 kW, 1,2 TSI v obou výkonových variantách (63 kW a 77 kW) a 1,6 TDI o výkonech 55 kW, 66 kW a 77 kW. Všechny modely Fabia Monte Carlo budou vybaveny mechanickou převodovkou a zákazníci je mohou objednávat od února 2011.