Soutěž se jede již po čtrnácté a letos jako oslava snad nejproslulejší automobilové soutěže světa, která letos slaví 100 let od prvního ročníku.. Rallye Monte Carlo historique se jezdí tak, jak tomu bylo před mnoha a mnoha lety, tedy včetně neodmyslitel

Soutěž se jede již po čtrnácté a letos jako oslava snad nejproslulejší automobilové soutěže světa, která letos slaví 100 let od prvního ročníku.. Rallye Monte Carlo historique se jezdí tak, jak tomu bylo před mnoha a mnoha lety, tedy včetně neodmyslitelné hvězdicové jízdy. Naše posádka Karel Mach s Janem Bláhou odstartují z Marrákeše do Monte Carla a česká posádka musí ujet od středy 26.ledna deseti hodin do soboty 2660 km. V neděli startuje vlastní soutěž, takže na konci přibude na tachometru stotřicítky, která má na kontě vítězství ve třídě na nedávné Rally Legend v San Marinu, téměř 4110 km.

Po zveřejnění startovní listiny, zavládla v teamu ČK motorsport veliká radost. Pořadatelé totiž přidělili posádce teamu ČK motorsport stejné startovní číslo, se kterým v roce 1977 absolvovala Rallye Monte Carlo posádka továrního teamu ŠKODA Milan Zapadlo – Jiří Motal – a to startovní číslo 44. Stejné „válečné“ barvy má i ŠKODA 130 RS posádky Karel Mach – Jan Bláha. Po 34 letech se tak na tratích této slavné soutěže objeví téměř totožný vůz. Celý team se snaží o to, aby byla „stotřicítka“ co nejautentičtější, a odpovídala své předloze.

Kvůli špatnému počasí a rozbouřenému moři došlo ke zdržení výpravy na cestě do Marrákeše, ale členové týmu ČK motorsport jso již na místě a mají za sebou i finální přípravy na soutěžním voze Škodě 130 RS. Věděli jste, že nápis Monte-Carlo na dveřích Škody 130 RS v poli pro startovní číslo označoval v roce 1977 při jejím původním startu město, ze kterého vůz odstartoval do hvězdicové jízdy?

Nyní již nezbývá, než popřát posádce mnoho šťastných kilometrů a doufat, že zopakují úspěch z roku 1977, posádka V.Blahna – L.Hlávka byly první ve třídě a celkově vybojovali 12. místo.

 

Související článek : Škoda 130 RS – po 34 letech na Rallye Monte Carlo