Ode dneška 1.února 2011 platí nové dálniční známky na placených úsecích dálnic a silnic pro motorová vozidla na území České republiky, Rakouska, Slovenska nebo Švýcarska.

Rádi bychom všem motoristům, kteří využívají placené úseky na území České republiky připomněli, že od 1.února 2011 musí mít na čelním skle i novou dálniční známku. Ta opravňuje k používání  placených úseků dálnic a silnic pro motorová vozidla na našem území.

Známky pro osobní vozidla lze koupit v trojím provedení. Ta se rozdělují podle délky, pro kterou známka platí. Pro vozidla do celkové hmotnosti 3,5 tuny zůstala na stejné výši jako v loňském roce, tedy 1.200,- Kč. Měsíční koupíte za 350,- Kč a na nejkratší desetidenní období za 250,- Kč.

Ještě zmíníme nejpoužívanější známky u našich sousedů, kde většina motoristů při cestě k moři kupuje desetidenní rakouskou známku, za kterou letos zaplatí 7,6 euro. Slovenské známky nyní vyjdou na 50,- euro/rok, 14,- euro/měsíc a za týdenní známku zaplatíte 7,- euro.

Závěrem připomeneme, že pokuta za chybějící známky jsou dosti velké. V České republice může dát policista až 5.000,- Kč. Pokuty u našich sousedů za osobní auto jsou v Rakousku  240,- euro a na Slovensku dokonce 500,- euro.