Posádka Mach – Bláha a vůz Škoda 130 RS dojela úspěšně do cíle letošní Rallye Monte Carlo Historique.

Ve středečních brzkých ranních hodinách poslal Karla Macha tuto SMS: „Tak jsme v cíli RMC HIST. Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se!“ Sen se tedy stal skutečností a historická Škoda 130 RS s posádkou Karel Mach a Honza Bláha dorazila po více než čtyřech tisících kilometrech do Monaka, do cíle 14. Rallye Monte-Carlo Historique.

Úspěšnému zakončení celého historického Monte ale předcházela poslední etapa soutěže, ze které nám své zážitky opět přiblížil Karel Mach: „Poslední etapa byla nejtěžší částí celé soutěže. Byla náročná jak na stále se měnící podmínky na trati, tak na navigaci nebo například na správnou volbu pneumatik. Ledoví špioni zmapovali dvě ze tří „ertet“, takže jsme dokonale věděli, na jakém povrchu pojedeme. Nedostali se jen na prostřední „ertetu“ závěrečné etapy, kvůli zdržení v baru na Col de Turini. Na této „ertetě“ jsme ale měli největší krizovku za celé Monte … Na zledovatělé silnici jsme jen o milimetry minuli za zatáčkou stojící BMW. BMW stálo napříč a nad propastí, byla to opravdu klika.“

Jak tedy Karel Mach s Honzou Bláhou dojeli? „Díky neokovaným pneumatikám značky Pneu Vraník s příznačným dezénem Everest jsme se v závěrečné etapě dostali do první dvoustovky celkového pořadí, konkrétně na 193. místo. S výsledkem jsme spokojeni a jsme rádi, že jsme se dostali až do cíle Rallye Monte-Carlo Historique,“ pochvaloval si Karel Mach.

„V cíli 13. „ertety“ nám někdo zaklepal na sklo stotřicítky a ukazoval nám, že máme vystoupit z auta. Jaké bylo naše překvapení, když nám byl představen sám princ Albert II., vládce Monackého knížectví. Líbila se mu naše Škoda 130 RS, což ještě umocnilo zájem o náš vůz v Monte-Carlu,“ nadšeně dodává Karel Mach. Na cílovou rampu v Monaku přijela Škoda 130 RS mezi prvními pětadvaceti vozy a na posádku již čekali členové týmu se šampaňským.

V současné chvíli je doprovodný tým se Škodou 130 RS na cestě do České republiky a Karel Mach s Honzou Bláhou a členy „Sahara crew alis ledovými špiony“ čekají na závěrečný slavnostní galavečer.

ČK Motorsport

Související články :  

Škoda 130 RS – po 34 letech na Rallye Monte Carlo

Škoda 130 RS startuje v Rally Monte Carlo historique

 Marrákeš – Škoda 130 RS odstartovala

Škoda 130 RS již na starém kontinentu

Vůz Škoda 130 RS čekají zrádné Pyreneje

Škoda 130 RS již v Monaku

Škoda 130 RS mezi Monakem a Valencí

Škoda 130 RS ůspěšně zpět ve Valence

Škoda 130 RS zpět v Monaku