Výstava modelů sanitek, hasičských vozů, vozů policie a dobové záchranářské techniky v Galerii pod radnicí na Praze 3.

 

Modely aut

Každý malý kluk miluje modely aut, ale u některých tato láska  zůstane i v dospělosti. To se také přihodilo Mgr. Jiřímu Semotánovi, kterého většina z Vás zná na našem fóru jako „Sejis“. A jak šel čas, touto nemocí sbírat modely aut se záchranářskou tématikou, byl nakažen i jeho syn. Čím více modelů se doma hromadilo, tím sílila myšlenka je ukázat i širší veřejnosti.

 Výstava modelů sanitek

A cesta od myšlenky k realizaci nebyla jednoduchá, ale za podpory několika partnerů a městské části Praha 3 se povedla. V její Galerii pod radnicí 3.února proběhla vernisáž výstavy. Zde Jirka se synem vystavují na 600 modelů sanitek, hasičských a policejních vozů. Vše je ještě doplňěno o dobovou záchranářskou techniku, včetně majáků.

Sanitní Škoda 1202

Na své si přijdou i milovníci vozů s okřídleným šípem ve znaku, které na výstavě jsou nejpočetnější značkou. Většina modelů je ručně upravována, takže se jedná o raritní kousky. Ve sbírce naleznete i ručně stavěné modely, kterým vévodí sanitní Škoda 1202. V některých modelech poznáte i skutečná auta, se kterými Sejis jezdil po tuningových srazech včetně SKODAHOME.cz.

Návštěvníci mohou tuto výstavu vidět v Galerii pod radnicí na Praze 3, Havlíčkovo náměstí 9.

Otevřeno:
po a st 8 – 18 hod.
út a čt 8 – 16 hod.
pá 8 – 15 hod.

A pro ty, co by se rádi setkali osobně s Jiřím Semotánem, můžou přijít 16. února v 16.00 hodin na debatu v Galerii pod radnicí.