Start do sezóny 2011 je za námi a obstarala ho již tradiční Carstyling Tuning Show Budapešť. Jako každý rok byla akce super – v hale byla spousta pěkných aut z celé Evropy, a i když se některá opakovala, daly se najít nové nebo nově upravené a hodně zajím

Česká výprava pod AZ pneu Tuning Cup

Své zastoupení zde měla také česká výprava pod taktovkou soutěže AZ pneu Tuning Cup. Celkem se jednalo o dvanáct vozů ze všech koutů ČR. Tajně jsme doufali v nějaký ten pohár ze Show&Shine a vyhlášení výsledků předčilo naše očekávání.

Best of Best do České Republiky

Titul Best of Best totiž získal loňský vítěz soutěže AZ pneu Tuning Cup Pavel Kočenda! Jeho Civic se opravdu líbil a opět tak dokázal, že i v ČR může vzniknout vůz schopný porážet silnou mezinárodní konkurenci. Po několika oceněních z ČR, Slovenska a Polska je to pro vínovou Hondu Civic další velký úspěch, gratulujeme! Aby toho nebylo málo, dočkal se také další člen naší výpravy – Michal Florián si za svůj FIAT 125p odvezl pohár v kategorii East. Pokud se bude chtít Michal přiblížit úspěchům Pavla Kočendy, bude se asi muset vydat brzy na Slovensko, protože své kategorie v ČR i v Polsku už stihnul během minulých let ovládnout :-).

Rozpačitá Show&Shine

Malou vadou na kráse byla samotná organizace Show&Shine – samochvála smrdí, ale o relativním pořádku a systému hodnocení ze srazů z kalendáře AZ pneu Tuning Cupu jsme si mohli nechat jenom zdát. Organizátoři v tom upřímně měli trošku zmatek, dopředu nebyly známé ani soutěžní kategorie natož princip nebo čas hodnocení. Až na tuto drobnost šlo ale o perfektní akci s našlapaným programem, na které se návštěvníci rozhodně nenudili.

 

Fotky na Tuning.cz

Své dojmy výborně zaznamenali kluci z Tuning.cz, tak k nim určitě mrkněte. Pořídili totiž taky mraky povedených fotek, které vám atmosféru akce přiblíží mnohem víc, než tyto řádky. My bychom chtěli touto cestou poděkovat vše účastníkům z české výpravy za výbornou spolupráci a prezentaci českého tuningu, expozice se líbila, což potvrdil i hlavní organizátor celé výstavy. Tak příští rok zase! Více informací naleznete na www.tuningshow.hu.

 

Fotogalerie Tuning.cz