V sobotu 16. dubna je svátek všech milovníků značky ŠKODA a otevřou se brány automobilky v Mladé Boleslavi. Hosté budou moci nahlédnout do zákulisí výroby automobilů a rozhlédnout se po výrobních halách.

Škoda Auto – 20 let v koncernu Volkswagen

16. dubna 1991, tedy na den přesně před 20 lety, se Škoda a koncern Volkswagen dohodli na dalekosáhlé spolupráci. Svou činnost zahájil nový společný podnik Škoda automobilová a.s., Škoda se stala čtvrtou značkou koncernu Volkswagen. “Tento den byl začátkem jedinečného úspěchu naší značky,“ zdůrazňuje člen představenstva společnosti Škoda Auto pro oblast personalistiky Bohdan Wojnar. „Se vstupem koncernu Volkswagen začala renesance tradiční značky ze srdce Evropy.

Škoda se prodává ve více jak 100 státech

Od roku 1991 jsme naše prodeje zvýšili více než čtyřnásobně. Z národně orientovaného podniku o jednom produktu se stal celosvětově úspěšný výrobce, zastoupený na více než 100 trzích, s rozsáhlou paletou produktů, která bude ještě dále rozšířena. Máme tedy dostatek důvodů k tomu, abychom 20. narozeniny spojení značky ŠKODA s Volkswagenem řádně oslavili a abychom srdečně poděkovali našim zaměstnankyním a zaměstnancům, ale i lidem z města a z celého regionu. Společně chceme strávit příjemný den a skvěle se přitom bavit.“

Očekává se zhruba 50.000 návštěvniků

Největšímu zájmu návštěvníků se zřejmě bude těšit oblast výroby. Ve výrobních halách bude proto možná prohlídka téměř všech provozů výroby automobilů v Mladé Boleslavi, ať už je to výroba agregátů, nářaďovna, hutě, lisovna, svařovna a CKD-centrum. Prezentovat se budou také další organizace, které jsou se společností Škoda těsně spojené, jako jsou Ško-Energo nebo Zaměstnanecká pojišťovna Škoda.

www.skoda-auto.cz 

Podrobné informace k vstupům do závodu, parkovacím místům a mapu závodu nalezne veřejnost na internetových stránkách www.skoda-auto.cz.