40 vozů značky ŠKODA tvoří oficiální flotilu letošního mistrovství světa v ledním hokeji, které se od konce dubna koná na Slovensku. Nasazeny budou modely Yeti a Superb.

40 vozů ŠKODA Yeti a ŠKODA Superb

Vozy byly včera v novém Slovenském národním divadle oficiálně předány organizačnímu výboru MS. Škoda poskytuje vozy pro mistrovství světa v ledním hokeji již podvacáté. Od roku 1993 je automobilka navíc i hlavním sponzorem každoročního IIHF Mistrovství světa.

ŠKODA je už 20 let sponzorem IIHF MS v ledním hokeji

„IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji je každoročně schopno nadchnout lidi po celém světě. Jsme rádi, že i v tomto roce můžeme opět poskytnout vozy pro tuto významnou sportovní událost“, prohlásil Jürgen Stackmann, člen představenstva společnosti ŠKODA pro oblast prodeje a marketingu. „Již dvě desetiletí je lední hokej důležitým pilířem naší sponzoringové strategie. Naše aktivity přispěly k podstatnému posílení image a známosti značky na mezinárodních trzích. Obzvlášť příjemné je, že můžeme dvacáté výročí spolupráce oslavit právě na Slovensku, neboť ŠKODA má v této zemi silné kořeny. V neposlední řadě nám 56 utkání MS v Bratislavě a Košicích skýtají dokonalou příležitost k tomu, abychom prezentovali milionovému publiku na celém světě nás nový firemní design.”

Spolehlivost vozů Škoda

Igor Nemeček, generální sekretář organizačního výboru MS, dodává: „Jsme rádi, že v podobě společnosti ŠKODA máme na palubě absolutně spolehlivého partnera. Naši hosté znají a oceňují kvalitu a spolehlivost vozů i celého servisu. Děkujeme našim partnerům za podporu a těšíme se na bezproblémovou spolupráci.“

ŠKODA Yeti a Superb

Oficiální flotila vozů ŠKODA pro IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji se skládá z 33 vozů typu ŠKODA Yeti 1.2 TSI Cool ve stříbrné metalíze, pěti vozů ŠKODA Superb Combi 2.0 TDI 4×4 Elegance ve stříbrné metalíze a ze dvou vozů ŠKODA Superb Combi 3.6 FSI V6 DSG 4×4 Elegance ve stříbrné metalíze a v bílé barvě. Všechny vozy jsou provedeny v oficiálním designu MS. Flotila v rámci MS ujede celkem zhruba 250.000 km při dopravě oficiálních hostů a materiálu.