Jednou z částí veletrhu AMIstyle v Lipsku je i představení klubové tuningové scény, kam byl pozván i český zástupce.

 

Veletrh AMIstyle v Lipsku

Celkem se ve výstavní hale Lipských veletrhů AMIstyle sešlo na 28 klubů, a z nich jeden zastupoval i Českou tuningovou scénu. Celá naše expozice se skládala z pěti aut, která měla představit nejen to nejlepší co na naší tuningové scéně je, ale i přiblížit značku Škoda, která je v Německu velmi dobře známá.

Tahákem České expozice byla Kočandova Honda

Hlavním tahákem České expozice byla Kočandova Honda, která se stala v loňském roce absolutním vítězem soutěže AZ Pneu Tuning Cup 2010. A již v letošním roce zaznamenala další velký úspěch české tuningové scény, když byla vyhodnocena nejlepším vozem na Tuning Show Budapešť 2011. A ani zde neuniká zájmu Německých tuningových časopisů.

Replika Porsche 550 z roku 1955

Dalším velkým lákadlem expozice byla replika Porsche 550 z roku 1955 postavená na podvozkové platformě použité z vozu Škoda Rapid. I tento exponát předvádí , co dokážou české ručičky. Díky použítí některých originálních dílů, nabývají někteří návštěvnici dojmu, že před nimi stojí skutečné Porsche.

Časy minulé –  Škoda 1000 MBG

Zajímavým vozem pro bývalé NDR byla Olinova Škoda 1000 MBG, která připomenula časy minulé. Tato sportovně laděná tisícovka zaujala některé návštěvníky natolik, že si ji chtěli blíže prohlédnout a jeden návštěvník dokonce ukazoval fotografii, že má doma také podobný kousek.

U Fabie asistoval Pat a Mat

Modernější pohled na značku Škoda, zastupovala Vám všem dobře známa červená Olinova Fabie, jenž díky střešnímu boxu poutá pozornost již na dálku. Pro Němce byl velkým tahákem Pat a Mat, kteří již roky odmontovávají stále jedno kolo a ještě ho nesundali.

Suzuki si vzala svůj vzor v rally

Posledním zástupcem České klubové scény je Jakubův Swift. Tato Suzuki si vzala svůj vzor v rally a i tímto směrem byl celý projekt směřován. Je například osazen jen dvěma sportovními sedačkami a čtyřbodými pásy. Ale oproti skutečnému soutěžáku má v interiéru i kvalitní hi-fi aparaturu.

V naší minigalerii si nejprve prohlédněte naši Českou expozici, která byla umístěna hned na začátku haly. Ve velké galerii Vám pak přinášíme fotografie zástupců ostatních sedmadvaceti klubů a výrobců tuningových doplňků.