Celkově třetí soutěž šampionátu S-WRC, jež se pojede stejně jako předešlé rally v Mexiku a Jordánsku opět na šotolinovém povrchu, nabídne druhý květnový víkend (6-8.5.) italský ostrov Sardínie.

Na startu poprvé obě posádky Red Bull Škoda tým

Představí se na ní poprvé v této sezoně kompletní tým Red Bull Škoda s oběma posádkami Juho Hänninen – Mikko Markkula (FIN) a Hermann Gassner jun. – Katharina Wüstenhagen (GER). Na posádky čeká 340 soutěžních kilometrů rozdělených do 18 rychlostních zkoušek a třech dnů a přes tisíc kilometrů přejezdů.

Škoda Fabia s2000 a Hänninen s Markkulou

Soutěž je charakteristická převážně rychlými a úzkými pasážemi, na posádky čeká též mix otevřených cest a nerovného povrchu skrze lesní porosty a spektakulárními skoky. Na Sardeňskou rally bude vzpomínat v dobrém zejména Juho Hänninen, který zde společně s Mikko Markkulou loni položil pevné základy ke svému titulu v IRC: „Ano, na Sardínii mám ty nejlepší vzpomínky, zdejší podmínky mi určitě svědčí, nicméně letos to bude úplně jiná soutěž s trochu jinou skladbou errzet. Naše cíle zůstávají v letošním roce ambiciózní“, říká Juho před startem.

Škoda Fabia s2000 a Gassner s Wüstenhagen

Týmový kolega Hermann Gassner jr. je povzbuzen skvělým třetím místem na Jordánské rally a s optimismem hledí i do dalšího startu:“Určitě nás společně s Katharinou potěšilo naše podiové umístění při našem prvním startu za tým Red Bull Škoda, jsem přesvědčen, že na Sardínii budeme jako tým ještě silnější a popereme se o co nejlepší výsledek. Sice se stále budeme spíše učit, ale v Jordánsku jsme ukázali, že jsme na dobré cestě.“

Třetí soutěž šampionátu SWRC opět na šotolině

V úvodních dvou soutěžích šampionátu startovali obě týmové posádky Red Bull Škoda týmu dle plánu ještě odděleně – Hänninen skončil druhý v Mexiku, Gassner třetí v Jordánsku. Obě posádky nyní absolvují společné soutěže na Sardínii, kde je čeká celkem 18 rychlostních zkoušek a 340 soutěžních kilometrů. Poté se představí v Řecku, Finsku, Německu, Francii a Španělsku.