ŠKODA a renomovaná pražská Vysoká škola ekonomická (VŠE) se dohodly na rozsáhlé spolupráci. Předseda představenstva ŠKODA Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, člen představenstva ŠKODA za oblast Řízení lidských zdrojů Bohdan Wojnar a rektor VŠE Prof. Ing. Ric

Tříletá smlouva o vzájemné spolupráci

Vysoká škola ekonomická v Praze je na čele žebříčku českých vysokých škol se zaměřením na management a ekonomii. V současné době ji navštěvuje více než 19.000 studentů. Podle této smlouvy bude česká automobilka v příštích třech letech podporovat především výzkumné a vzdělávací aktivity VŠE. Studenti přitom získají možnost do automobilky nahlédnout. Automobilka kromě toho poskytla škole pro účely reprezentace také jeden vůz ŠKODA Superb.

Podpora výzkumných aktivit VŠE

Předseda představenstva Škoda Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland vysvětlil u příležitosti podpisu smlouvy výhody této spolupráce: „Už dnes probíhá na mnoha úrovních čilá spolupráce s akademickými pracovišti a univerzitami. Tato spolupráce je oboustranně výhodná a obohacuje praxi i teorii stejným dílem. Pro nás, jako pro automobilku, která má v České republice pevné kořeny, je spolupráce s přední českou vysokou školou ekonomického zaměření nejen srdeční záležitostí, ale především důležitou součástí naší Růstové strategie. V nejbližších letech chceme na mezinárodním poli dosáhnout silného růstu. K tomu potřebujeme nejlepší zaměstnance, know-how a odbornost.“ Podstatu Růstové strategie ŠKODA Winfried Vahland studentům již předtím podrobně představil v rámci své přednášky.

Propojení mezi teorií a praxí

Také člen představenstva ŠKODA za oblast Řízení lidských zdrojů Bohdan Wojnar podtrhl strategickou roli tohoto partnerství: „VŠE je pro náš podnik strategickým partnerem na poli vzdělávání. Díky prohloubení spolupráce se ŠKODA ještě více přiblíží studentům a budoucím uchazečům o práci. Jakožto přední zaměstnavatel v České republice nabízíme atraktivní zaměstnání a vynikající možnosti kariérního růstu.“

Stovky nových pracovních míst

ŠKODA vytvoří už v tomto roce několik stovek nových pracovních míst, zejména v souvislosti se zahraničními projekty a s vývojem nových modelů. Odborníci najdou své uplatnění v mnoha oblastech podniku: od vývoje přes výrobu až po prodej a marketing. Žádaní jsou především konstruktéři, odborníci na elektropohony, vývojáři podvozků a motorů, technologové a projektanti, produktoví manažeři, profesionálové z oblasti prodeje a marketingu, stejně jako specialisté z oblasti nákupu a IT.