V půlce května odstartoval další ročník AZ pneu Tuning Cup 2011. Soutěž sice poznamenalo určité zeštíhlení, ale na osm desitek soutěžících je slušný začátek.

Fashion Cars Vysoké Mýto

Ač Fashion Cars Vysoké Mýto patří k těm oblíbenějším srazům a i jeho poloha dává podobné podmínky mezi účastníky z Čech a Moravy. Dalším důležitým faktorem je vždy i počasí. Tentokrát bylo dopoledne slunné a deštík nás zastihl až cestou domů. I přes všechny tyto klady, z našeho pohledu byl počet účastníků menší, což je určitý trend tuningových srazů u nás poslední doby.

AZ pneu Tuning Cup 2011

Jak jsme již zmínili v úvodu, soutěž Tuning Cupu se letos skládá pouze ze čtyřech soutěží, z čehož poslední nahradí i Brněnské finále. K zeštíhlení došlo i u počtu kategorií. Zde to nejvíce pocítily scény značek Škoda a VW. Ale jak se říká, méně někdy znamená více. A co nám ukázalo první kolo? Mimo malého Fiátku 500 Jana Pospíšila se na sraze neobjevila žádná novinka, která by stála za to.

VW&SEAT Scene

Pořadatelům asi největší radost udělalo i několik soutěžících z Polska, kteří dokonce ovládly Other Scene, kde na stupních byla pouze jedna značka a tou byl Mercedes CLK. Best of Best byla vyhlášena Honda Integra Type-R Josefa Šušoty. A nyní blíže ke zeštíhleným scénám VW a Škoda. I zde podle našeho názoru pořadatelé šli správným krokem a i spojení VW a Seat prospělo k větší konkurenci. Možná bychom do VW&SEAT Modern Scene přidali i Audi.

Škoda Scene

Zde vznikly pouze dvě scény. Tou první je Škoda Oldies Scene, kde soutěží majitelé modelů Felicia, Favorit, Š120 nebo třeba 1000MB. Vítězství si letos odvezl Karel Buziský s Favoritem, který porazil loňského vítěze  Škoda Oldies Scene Roberta Beneše s litříkem. Třetí byl Jan Petráček se svojí Škodou 130GL. Ve Škoda Modern Scene přibyly Fabie, kterým jejich scéna byla zrušena. Ale radost to nepokazilo Lukáši Černému, který se svojí Fábií porazil duo Octávek Michala Mazače a Daniela Košuta.

Relaxmeeting Pardubice

Již za měsíc bude Tuning Cup pokračovat dalším kolem v Pardubicích, který patří k nejoblíbenějším srazům u nás.  Možná, že si většina z Vás všimla, že SKODAHOME.cz je mediálním partnerem Tuning Cupu, a proto také Olin tentokrát startoval v Profi Scene, kde si odnesl premiérové vítězství v této kategorii před Fílovou Fabií „TRT“, která pro letošní sezónu doznala mnoha změn.

Celkové výsledky Fashion Cars Vysoké Mýto 2011

Velká fotogalerie Fashion Cars Vysoké Mýto 2011