Posádka ADELL MOGUL Racing Teamu Roman Kresta – Petr Gross na voze Škoda Fabia S2000 zvítězila v třetím závodě českého šampionátu Rally Český Krumlov. Luhačovický jezdec tím pádem posunul historickou statistiku českokrumlovských vítězství na číslo 7, leto

Rally Český Krumlov

Je pověstná specifickým počasí či nevyzpytatelnými bouřkami. Letošní ročník však byl úplně o něčem jiném. Od pátečního dne byl jihočeský region zahalen do silného deště a vlastně až v samotném závěru soutěže se na posádky usmálo slunce. Na trati se často vytvořily hluboké kaluže, nechybělo množství bláta a nečistot, místy si posádky mohly připadat jako na šotolinovém závodě. Roman Kresta s Petrem Grossem se s těmito podmínkami vyrovnali nejlépe a zaslouženě zvítězili. Zejména jejich časy v RZ4 Slavkov a RZ6 Malonty (dohromady + 30.6 sekundy před Pavlem Valouškem) braly dech.

Kresta vítězství okomentoval

“Za dobu mého závodění nepamatuji takový průběh českokrumlovské rally. Nikdy se oba dny nezávodilo za tak šílených podmínek. Svým způsobem jsem nikdy nejel tak těžký Krumlov, ani nikdy podobně těžkou soutěž v českém šampionátu. Pořadatelé postavili náročnou trať, netradičně propojili testy do jednotlivých sekcí, výrazně soutěž ovlivnily panující podmínky. Zejména páteční druhý průjezd RZ Slavkov byl doslova očistec. Ale nešlo si vydechnout ani na sobotních dlouhých vložkách. Malonty jsou v českém šampionátu stále pojmem.”

Dále Roman dodal

“Soutěž nám vyšla podle představ. Od začátku soupeři, hlavně Pavel Valoušek, nasadili vysoké tempo, ale díky optimální volbě pneumatik a kvalitními rozpisu, jsme na jeho rychlé časy dokázali reagovat a převzali vedení závodu. Samozřejmě i při nás stálo párkrát štěstí, neboť bláta a vody, hlavně v pátek, bylo na tratích opravdu hodně. Hranice mezi pokračováním a možným výletem mimo trať byla opravdu velmi tenká. S nadsázkou musím přiznat, že už dlouho jsem se na soutěži tak nenabál…”

Základní kámen k titulu

“Páteční náskok se nám v sobotu dopoledne podařilo zdvojnásobit, což nám dalo klid do závěru soutěže. Na Rally Český Krumlov však člověk nikdy neví, mohl přijít defekt, cokoli jiného a mohli jsme slibný náskok ztratit. Naštěstí jsme vše zvládli bez problémů, pohlídali si kritická místa a v cíli se radovali z obhajoby loňského vítězství a prodloužení naší úspěšné krumlovské série. Troufnu si tvrdit, že pro vývoj šampionátu má triumf nesmírnou cenu a věřím, že bude základním kamenem k cestě za nejvyššími metami v českém šampionátu.”

“Velké poděkování patří všem členům týmu, odvedli bezchybnou práci a na našem úspěchu mají obrovskou zásluhu,” komentoval vítězný start jezdec ADELL MOGUL Racing Teamu.

Výsledky Rallye Český Krumlov 2011:

1. Kresta – Gross (Škoda Fabia S2000) 1:51:44.7,
2. Valoušek – Hrůza (Peugeot 207 S2000) + 43.9,
3. Pech – Uhel (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) + 2:26.4,
4. Běhálek – Černohorský (Subaru Impreza STI) + 4:20.9,
5. Odložilík – Tureček (Škoda Fabia S2000) + 6:28.0

Průběžný stav Mediasport MMČR 2011 (3/7):

Kresta 86, Valoušek 69, Kopecký a Pech 50, Běhálek a Odložilík 27.

 

Fotogalerie Rally Český Krumlov

 

Článek a fotogalerie ADELL MOGUL Racing Teamu Roman Kresta