Opět v nejsilnější možné sestavě se představí tým ŠKODA Motorsport na čtvrtém podniku IRC na Prime Jalta Rally na Ukrajině (4.-6. června). Do premiéry této asfaltové soutěže v IRC jde tým s vysokými ambicemi.

Ukrajinská Rally poprvé v kalendáři IRC

Ty podpoří svým startem úřadující šampioni Juho Hänninen se spolujezdcem Mikko Markkulou. Vedle toho budou na startu ještě čtyři další Fabie Super 2000, mezi nimi nechybí aktuálně druhý muž v pořadí IRC Jan Kopecký. Prime Jalta Rally je v letošní sezoně poprvé v kalendáři IRC a pro jezdce je připraveno 14 rychlostních zkoušek s celkově 262 kilometry.

Na startu úřadující šampion IRC Hänninen

Hänninen neskrývá nadšení ze startu na neznámé soutěži: „Předně je skvělé, že můžeme společně s Mikkou být zpátky v IRC. Netuším, jak vypadají místní tratě, soutěž bude zcela jistě velkou výzvou pro všechny týmy. Po dlouhé době je v kalendáři rally, která bude nová pro téměř všechny ve startovním poli. Určitě bych chtěl vyhrát, ale jak všichni viděli na posledních rally, úroveň IRC je stále vyšší a bude to pořádně těžké“. Start finské posádky podpořil ukrajinský importér vozů ŠKODA.

Neznámé tratě velkou výzvou pro posádky

Týmový kolega Jan Kopecký, průběžně druhý v IRC, přidává: „O úspěchu na zcela neznámé soutěži bude rozhodovat kvalitní rozpis a dobře nastavené auto. Jsem přesvědčen, že společně s techniky Škody Motorsport najdeme optimální nastavení vozu a popereme se o příčky nejvyšší.

skoda-auto.com /motorsport

Rodinu vozů ŠKODA doplní u Černého Moře další tři piloti. Tým ŠKODA UK Motorsport jde do soutěže s Andreasem Mikkelsenem a pole Fabií Super 200 uzavírají Patrik Sandell ze Švédska a Toni Gardemeister z Finska. šestým by měl být Estonec Karl Kruuda. Aktuální dění přímo z místa soutěže včetně autentických obrazových a zvukových reportáží můžete sledovat na www.skoda-auto.com /motorsport nebo na www.twitter.com/motorsportskoda.