Již potřicáté láká na začátek června příznivce tuningu z celé Evropy letošní GTI setkání ve městě Reifnitz na břehu jezera Wörthersee a značka ŠKODA bude opět při tom. Ukáže designovou studii Fabia RS 2000, připravenou speciálně pro toto jubilejní setkání

30. ročník kultovního setkání

„GTI setkání je v současné době po právu považováno fanoušky silných motorů a sportovních úprav za Mekku automobilového tuningu“, říká šéf značky ŠKODA Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „Kdo tuhle událost jednou zažil, nemůže si nechat další ročník tohoto fascinující setkání ujít. Jubilejní rok 2011 je pro nás vítanou příležitostí, jak předvést naše sportovní modely a zdůraznit, že ŠKODA má v této oblasti co nabídnout.“

Designová studie Fabia RS 2000

Speciálně pro GTI setkání byla vyvinuta designová studie Fabia RS 2000. Designéři značky ŠKODA vytvořili z úspěšného soutěžního vozu Fabia Super 2000 svébytný roadster sledující jediný cíl: dynamiku a radost ze sportovního svezení. Na základě širokého speciálu ze stáje ŠKODA Motorsport vznikl roadster Fabia RS 2000 s  prostorem pro čtveřici cestujících, z nichž každý najde dostatek místa pro sezení i nastupování. Nízká linie oken ohraničující prostor pro posádku vpředu a na bocích zajišťuje nejen skvělý výhled, ale také pocit sounáležitosti s okolní krajinou.

Škoda Fabia Super 2000

Příznivcům motorsportu se představí Fabia Super 2000, která byla v loňské soutěžní sezóně nedostižná a dominovala světovému šampionátu série IRC (Intercontinental Rally Challenge). U Wörthersee prezentuje ŠKODA aktuální vítězný vůz rakouského jezdce Raimunda Baumschlagera, který s ním získal podesáté titul rakouského mistra rallye. Baumschlager bude fanouškům na stánku ŠKODA osobně k dispozici 2. června.

Na stánku ŠKODA o rozloze 600 m2 budou vedle vystavených vozů připraveny pro návštěvníky také další aktivity. Na své si přijdou zejména příznivci motorsportu, kteří se budou moci svézt na simulátoru rallye, zakusit pocit volného pádu, nebo si zasoutěžit s dálkově ovládanými modely.