Funny Cars se vrací zpět mezi základní soutěžní kategorie – tak právě o tom je následujících pár řádků. Jenom pro upřesnění, tuto kategorii vlastně ani loňské zeštíhlení nepostihlo. Na Fashion Cars ve Vysokém Mýtě jste mohli v rámci Funny Cars normálně so

Funny Cars

Výjimku tvořili pouze manželé Junkovi, jediní účastníci kategorie. Už jsme na to malé nedopatření upozorňovali v komentáři z Fashion Cars, ale opakování je matka moudrosti … doufáme, že na nás díky této spíš administrativní chybce nebudou soutěžící v čele s Radkem Hykešem nebo Petrou Svobodovou příliš zlobit a přijedou za námi na Relaxmeeting do Pardubic, který se uskuteční už 18. června. A jak to tedy vlastně celé bylo?

Tuning Cup

Všechno začalo úplně nevině – nachystáte si seznam kategorií, uložíte ho do jednoho souboru a pak už jen kopírujete – do oficiálních pravidel, článků nebo brožury soutěže na rok 2011. A teprve den před prvním srazem při tvorbě výsledkové listiny zjistíte, že jste si při tom kopírování Funny Cars zapomněli označit a najednou tato kategorie nikde nefiguruje!!! Už se s tím bohužel nedalo nic dělat, problém byl na světě. Aspoň touto cestou vás ale můžeme ujistit, že kategorie Funny Cars je pro vás vypsána i v roce 2011 a ještě jednou se omlouváme za nedorozumění. Tyto vozy totiž stejně jako například RAT stly opravdu nejdou jednoduše vřadit do klasických kategorií a musí se posuzovat úplně zvlášť…tak snad se vás v Pardubicích ukáže co nejvíc, těšíme se!

Citace z oficiálních pravidel soutěže AZ pneu Tuning Cup 2011, definice Funny Cars:

Funny Cars je kategorie pro všechna vozidla „upravená“ ve volném až recesistickém stylu. Není omezena značkou vozidla ani rokem jeho výroby. Porota posuzuje hlavně osobitý nápad, celkové sladění vozu a jeho zajímavé doplňky. Funny Cars většinou nemají šanci uspět dle bodového klíče v klasických soutěžních kategoriích, proto jsou tato auta zcela oddělena. Zařazení do Funny Cars je u každého vozu posuzováno individuálně. Vyhlášení výsledků a podmínky kvalifikace na finále jsou stejné jako u klasických soutěžních kategorií.