Do Relaxmeetingu v Pardubicích zbývá už jenom několik málo dní a proto je záhodno se podívat na to, co si na vás organizátoři srazu i vypsaných soutěžích vlastně připravili.

RelaxMeeting Pardubice

Hodně netrpělivě vyhlížíme víkend 17. – 19. června a s ním take předpověď počasí, protože právě v tuto dobu se bude konat pardubický RelaxMeeting. Tento sraz, jak již název napovídá, upřednostňuje pohodu, klid a bezpečí. Navíc díky místu konání (dostihové závodiště Pardubice), které nabízí maximální zázemí a komfort, se návštěvníci cítí jako na dovolené. Letos se RelaxMeeting vrací do svého původního červnového termínu. Brány dostihového závodiště v Pardubicích se pro návštěvníky otevřou již v pátek 17. června v 16:00 a pohodovou atmosféru tohoto srazu mohou vstřebávat až do nedělní jedenácté hodiny dopolední.

RelaxMeeting a AZ pneu Tuning Cup

První zmínky o konání letošního ročníku soutěže AZ pneu Tuning Cup nebyly příliš optimistické, přesto právě RelaxMeeting Pardubice je jedním z těch mála letošních vyvolených srazů, kde se soutěž uskuteční. Loni se právě zde podařilo dosáhnout rekordního počtu 130 soutěžících a organizátoři soutěže by se o to chtěli pokusit i letos. Podaří se? Uvidíme, napomoct k tomu má několik novinek. Soutěžící se například v případě zájmu mohou na chvíli stát porotci a vedle ocenění Best of Best dle odborné poroty určí svými hlasy i oni nejlepší vůz srazu. Aby toho nebylo málo, každý zaregistrovaný soutěžící má možnost získat mimořádně některou z věcných cen od společností 3M, Wurth a Dynamat v celkové hodnotě téměř 10.000Kč. Stačí se zaregistrovat, hlasovat pro svého favorita a pak už jenom mít trošku štěstí při losování. Výhodou toho je, že vyhrát může kdokoliv, losuje se ze všech registrovaných soutěžících, kteří odevzdají vyplněný lístek s hlasem pro svého favorita – vyhrát věcné ceny tak může majitel nej auta srazu, ale i úplný nováček! Můžete se těšit i na tradiční představování vozů na plachtě, hostesky, moderátora, který nenechá jediného představujícího sedět mlčky, a také hojnou zahraniční účast.

RelaxMeeting a Relax Neon Cup

Na letošní ročník si pořadatelé srazu připravili relaxovou soutěžní novinku. Jedná se o Relax Neon Cup. Na mnohých srazech jsou podobné soutěže označovány jako neon show, či soutěž osvětlení. RelaxMeeting Pardubice však nabídne plnohodnotnou soutěž s jasně danými pravidly a s co možná nejobjektivnějšími stanovisky, co se hodnocení týká. Relax Neon Cup je soutěž o „nejosvětlenější“ vůz. Hodnoceno nebude ale pouze množství světel, ale samozřejmě celková světelná efektivita, profesionalita zpracování a samozřejmě i bezpečnost dané elektroinstalace. Zájemci o tuto soutěž mají šanci se již nyní pečlivě připravit na porotce díky zveřejněným pravidlům. Přihlášení do této soutěže je do 20:00 v hlavním stanu RelaxMeetingu dne 17. června. V době od 23:00 do 24:00 hodin dojde k hodnocení efektivity nasvícení jednotlivých částí vozidla. V sobotu 18. června od 10:00 do 11:00 hodin bude probíhat hodnocení technické části, jako je profesionalita zpracování instalace a samozřejmě bezpečnost. Vyhlášení výsledků bude od 16:00 hodin v hlavním stanu RelaxMeetingu.

RelaxMeeting a dB Drag

Na RelaxMeetingu je dB Drag vždy kapitola sama pro sebe. V minulém roce přinesl pardubický sraz do ČR poprvé mezinárodní tříbodové kolo. To přilákalo také řadu zahraničních soutěžících a byly naměřeny dokonce tři světové rekordy. Čas plyne dál a soutěžící dB Dragu se stále zdokonalují, což neznamená nic jiného, než že tyto rekordy byly již pokořeny. I letošní sraz tedy přináší tříbodové kolo, které má ukázat další motivační metu v podobě nových rekordů. DB Drag bude opět doplněný o MTX Audio dB contest, kde si bude moci nechat změřit akustický tlak kdokoliv z účastníků srazu, a to samozřejmě zdarma a navíc bude mít možnost opět něco vyhrát.

RelaxMeeting a EASCA

Soutěž EMMA, na kterou jste byli zvyklí i na RelaxMeetingu, byla v České republice nedávno ukončena. Místo ní se v Pardubicích uskuteční nová soutěž SQ a SPL s návazností na evropské finále – řeč je o soutěži EASCA. Soutěžit se bude v kategoriích SQL (Beginner Mini, Beginner Maxi, Amateur, Profi a Outlaw) a dBL (Mini, Funi, Maxi, Unlimited, Extreme a Outlaw). Více info o soutěži zde.

RelaxMeeting a biketrial

Po loňském úspěšném představení BMX si pořadatelé připravili pro návštěvníky trochu něco jiného. Biketrial je poměrně mladým individuálním sportem ideálním pro mladé a odvážné kluky a holky, který k nám dorazil před dvaceti lety. Není sportem nebezpečným, i když řada diváků, zejména babiček, si zakrývá při soutěžích oči. Cílem tohoto sportu je překonávaní přírodních i umělých překážek na speciálně upraveném kole s co možná nejmenším počtem dotyků jezdce se zemí. Na RelaxMeetingu v Pardubicích se bude jednat o překážky umělé (možná i živé 🙂 ) a předvedou se vám:

    Marek Bělovský (27) – účastník Mistrovství ČR v biketrialu, jezdí na speciálně upraveném kole 26″, biketrialu se věnuje osm let, jezdí za team BIKESTOCK.CZ
    Michael Kesl (22) – účastník Mistrovství ČR v biketrialu, jezdí na speciálně upraveném kole 20″, biketrialu se věnuje šest let, jezdí za team BIKESTOCK.CZ

RelaxMeeting a večerní party

I letos budou v areálu dostihového závodiště postaveny party stany. Loni se tato varianta osvědčila a vznikla tak asi největší večerní tuning party v ČR.  V pátek 17. června se o večerní party postará řada známých DJ’s. Přítomné dostanou do varu DJ Styx a DJ Leemac, které vystřídá projekt Extasy DJ’s. Ten vznikl koncem roku 2009 po několika společných akcích jeho členů, kterými jsou Jirka Vondra a Milan Řehák (DJ Atomic). Extasy DJ’s se nedávno vrátili z Tour of Dubai a na RelaxMeetingu Pardubice vystoupí krátce před svým odletem na Ibizu. Tento španělský ostrov navštívili již loňské léto (2010), kdy měli možnost si zahrát a pobavit početné publikum na místní nejdelší pláži Playa d’en Bossa. Projektem Extasy DJ’s ale party zdaleka nekončí, na scéně se objeví ještě DJ Yess. Nesmíme zapomenout, že v průběhu večera proběhne 2x strip show, která nenechá chladným absolutně nikoho. Nenechte si ujít velkolepé vystoupení těchto DJ’s a celé party a navštivte RelaxMeeting v Pardubicích již v pátek 17. června! V sobotu 18. června se pak o večerní SEMTEX party postará DJ Flash.

RelaxMeeting a kempování

Prostory pro kempování budou zvětšeny o plochu, kde v letech minulých byly umístěny US Cars. To ale neznamená, že se US Cars letošního srazu nezúčastní. Letos budou mít tyto vozy z důvodu nevyužití příležitosti být na akci přes noc ze stran jejich majitelů vyhrazen prostor na hlavní třídě.

RelaxMeeting a garance nízkých cen

I v tomto roce bude RelaxMeeting Pardubice spojen s garancí nízkých cen. Loni bylo nespočet kladných ohlasů na garanci cen občerstvení, proto i letos máte možnost ovlivnit ceny nejoblíbenějšího pití na večerních party. Ve spodní levé části stránek www.relaxmeeting.cz probíhá anketa, kdy tři druhy drinků s největším počtem hlasů budete moci pořídit v baru za “akční” cenu. To ale samozřejmě neznamená, že ostatní občerstvení bude “napálené”. Pořadatelé se snaží návštěvníkům pobyt na srazu co nejvíce zpříjemnit a přispět k co možná největší zábavě. I právě proto celé menu bude za ceny více jak příznivé!

RelaxMeeting VS Chrom&Plameny a Autosport&Tuning

V dnešní době není těžké si povšimnout úpadku tuningových akcí. Za své peníze dostanete čímdál méně programu, žádný komfort, natož cokoliv zdarma, kromě snad reklamních letáků či vizitek. Organizátoři této akce ve spolupráci s časopisy Autosport&Tuning a Chrom&Plameny připravily dárky ke vstupu v podobě časopisů. Nebudou to žádné “staré vraždy”, ale jedny z nejnovějších výtisků. Navíc přímo v areálu dostihového závodiště budete moci získat od hostesek Autosportu další věcné dary v podobě hudebních CD apod.

Více informací o srazu naleznete na stránkách www.relaxmeeting.cz. K rekordu vás potřebujeme minimálně 131 – pojďte do toho a užijte si příjemný tuningový víkend!