O víkendu ve dnech 7. a 8. května bylo na autodromu v Sosnové velice „rušno“. Konal se zde již další ročník „Jarního Sosnění“, což je jinými slovy, víkend plný burácejících motorů umístěných ve velice zajímavých, mnohdy i vzácných vozech.

15 vozů ze seriálu F1

Jak jsem již řekl, byl to víkend plný závodění. V Sosnové se sešlo 70 vozů, které se postupně střídaly na dráze v několika kategoriích. Kategorií bylo celkem 7 a z toho ve dvou bojovalo přes 15 vozů ze seriálu F1. Byly to vozy, které závodníci proháněli na drahách ve druhé polovině minulého století a to v době, kdy byl za vítěze závodu považován každý, který celý závod přežil bez poruch a hlavně bez nehod.

Nechyběly vozy značky Škoda a MTX

V dalších pěti kategoriích závodily vozy světových značek jako Austin Healey, BMW, Porsche, Fiat, MG, VW, Ford, Jaguar,  nechyběly ani formule značky MTX, nebo proslule známé Audi Quattro a nouze nebyla ani o vozy značky Škoda.

Start u některých kategorií stylem „Le Mans“

Po oba dva dny se konaly tréninky včetně měřených, podle kterých se v odpoledních hodinách závodníci seřadili na startovním roštu. Pro zpestření probíhal Start u některých kategorií stylem „Le Mans“ což znamená, že byli závodníci připraveni na opačné straně dráhy a ke svým „miláčkům”dobíhali. Celý víkend se zde jezdilo, vše se měřilo, výsledky byly vyhlášeny každý večer,  ale já si myslím, že tady vůbec nešlo o výsledky, nebo o ceny, ale o to, pořádně si užít pro mnohé jednu z prvních jízd v letošním roce.

 

Fotogalerie Jarní Sosnění-2011