Na české tuningové scéně je několik srazů, které mají svojí tradici a historii. Mezi ně jednoznačně patří i sraz v Plasech u Plzně situovaný do malebného prostředí přírodního letiště a místního aeroklubu, kde se o uplynulém víkendu konalo již jeho 13. pok

Pohodové Plasy 2011

Možná škoda, že v dnešní době, která příliš nepřeje návštěvnosti na srazech se pořadatelé doslova perou s účastníky a dávají již zaběhnuté akce na stejný termín. Touto skutečností byla částečně poškozena návštěvnost v Plasech, byť i přes to se na akci objevila celá řada aut, z nichž některá jednoznačně patří k historii a základům české tuningové scény.

Hodnocení aut na plachtě

Jistě každý, kdo v sobotu do Plasů vyrážel si nepřál nic jiného, než aby nepršelo. To se také navzdory předpovědi meteorologů vyplnilo a tak po příjezdu na letiště nebylo nic jednoduššího, než jen setřít prach pochytaný cestou a postavit se do fronty na plachtu kvůli představení auta a jeho ohodnocení odbornou porotou. Ovšem né každý asi ví, že fronta začíná na konci.

Michael Jackson v Plasech

Na soutěžící čekalo základních patnáct sad pro tři nejúspěšnější v každé kategorii plus navíc dalších šest sad pro doplňkové kategorie, pohár pro nejpočetnější zúčastněný klub a pohár za Best of Best – nejlepší auto srazu. Na předání všech trofejí však došlo díky většímu množství soutěžících, vyhlášení Miss Plasy 2011, vystoupení imitátora Michaela Jacksona a losování tomboly až v pozdějších večerních hodinách, kdy se již nad letištní plochou začala snášet tma, ale i přes tento fakt se jednalo o povedenou akci a věříme, že se v kalendáři srazů bude objevovat i nadále.

 

Fotogalerie XIII. Tuning, Styling & Hi-Fi sraz Plasy 2011