O nehodě polského pilata Formule 1 Roberta Kubici toho bylo již napsáno hodně, ale Poláci se stále snaží zjistit kde byla chyba i pomocí reálné simulace nárazu do svodidel.

 

Kubica těžce havaroval

Začátkem února jsme vás informovali o nehodě pilota F1, když ve vysoké rychlosti nezvládl zatáčku a rozbil vůz Fabia S2000 o svodidla. Ta pronikla motorovým prostorem do vnitřku vozu a zde těžce zranila polského jezdce. O vážnosti situace vypovídá i vice jak hodinové vyprošťování Kubici z havarovaného vozu.

 

Proč pilot F1 havaroval

Hned po nehodě se vyrojilo několik teorií, proč Robert Kubica havaroval. V prvé řadě udělal pilot týmu Formule 1 Lotus Renault chybu, nezvládnutím vozidla při průjezdu zatáčkou, což polští fanoušci něchtějí přiznat a hledají chybu jinde. Tím pádem jako další na řadě je vůz značky Škoda.

 

Reálná simulace nárazu

Proto se v Polsku rozhodli pro reálnou simulaci nárazu do svodidel, ke které použili vůz Škoda Fabia. Ale již podstata, že nebyl použit závodní speciál Škoda Fabia S2000, nebo alespoň Škoda Fabia druhé generace, dosti zpochybňuje nedotatky v bezpečnosti vozu, o kterých psali polští novináři.

 

Jak vše dopadlo si můžete prohlédnout na videu, kde se Poláci stále snaží pomocí reálné simulace nárazu do svodidel najít chybu.