Rally Bohemia, aplikační závod pro mistrovství světa v rally, bude zároveň i pátým podnikem Mezinárodního mistrovství České republiky. Do druhé poloviny šampionátu vstoupí na vedoucí pozici dvojice Roman Kresta – Petr Gross. Sportovním nářadím bude tradič

Český šampionát je na prahu další bitvy

Tentokrát čekají na posádky náročné kilometry na Liberecku a Železnobrodsku – při Rally Bohemia (1. – 3. července 2011). Na tratích, které patří k nejnáročnějším na domácí scéně, a každý ročník důkladně prověří kvality posádek i připravenost techniky.

Roman Kresta je šestinásobným vítězem Rally Bohemia

Pro Romana Krestu s Petrem Grossem však není toto poznání neznámé. Oba patří mezi nejúspěšnější účastníky mladoboleslavského závodu. Roman Kresta je šestinásobným vítězem Rally Bohemia, Petr Gross ho dovedl k posledním dvěma prvenstvím v letech 2007 a 2008. Loni obsadili čtvrtou příčku absolutně, druhou v rámci hodnocení českého šampionátu. “Tratě bohemky velmi dobře znám, proto očekávám opět nesmírně náročnou trať. O úspěchu či neúspěchu bude rozhodovat každý detail. Ale tým je na soutěž kvalitně připraven a všichni jsou motivováni navázat na letošní výsledky v úvodních třech podnicích sezony,” věří Roman Kresta.

 

Petra Gross se na mladoboleslavskou soutěž

Specifický náboj má mladoboleslavská soutěž i pro spolujezdce Petra Grosse. Ten ´pod komínem´ vyrostl a právě s vozy značky Škoda získával první vavříny. “Samozřejmě na Bohemii se těším každý rok. Je to pro mě domácí závod, který jezdím s pár výjimkami pravidelně od začátku kariéry. Erzety na Železnobrodku a Liberecku mají neopakovatelnou podobu, jsou nejkrásnější v českém mistráku. Posádka se musí plně spolehnout na rozpis, neboť řada pasáží je kvůli zeleni a pestré krajině náročných na orientaci,” popisuje Petr Gross.

Škoda Fabia Super 2000

Při hustopečské soutěže se poprvé na voze Škoda Fabia Super 2000 objevilo logo VERVA společnosti BENZINA, s.r.o. Spojení Kresta – Benzina obrazně navazuje na sezonu 2000, kdy se luhačovický pilot stal s vozem Škoda Octavia WRC poprvé českým šampionem. Bude se na konci sezony historie opakovat? Více k této spolupráci říká marketingová ředitelka Veronika Vlášková: “Společnost BENZINA, s.r.o. vstupuje do partnerství s Romanem Krestou v rámci propojení interní spolupráce s dceřinou společností PARAMO. Prostřednictvím Romana Kresty bude Benzina propagovat svá prémiová paliva VERVA, která patří mezi špičky v této oblasti.”

Průběžný stav MMČR 2011:

1. Kresta 122, 2. Kopecký 100, 3. Pech 81, 4. Valoušek 69, 5. Běhálek 38, 6. Arazim 32

Rally Bohemia odstartuje v pátek 1. července v 17 hodin slavnostním startem v Mladé Boleslavi – Na Karmeli, první ostré kilometry čekají na posádky od 20 hodin, kdy se uskuteční úvodní divácká speciálka “Bondy Centrum”. V sobotu 2. července bude soutěž pokračovat na osmi klasických rychlostních zkouškách, den zakončí další divácký test v Sosnové. V harmonogramu závěrečného dne (3. července) je šest měřených testů. Celková délka rychlostních zkoušek činí 193,41 km. Na cílovou rampu v Mladé Boleslavi – Na Karmeli se posádky vrátí v neděli kolem 16. hodiny.