O prvním prázdninovém víkendu se konala Tuning Auto Show Slušovice 2011, která byla i třetím kolem AZ pneu Tuning Cup 2011.

 

Tuning Auto Show Slušovice

Počasí na začátku prázdnin bylo dosti chladné, ale ve Slušovicích až na malou přepršku celkem slušné. Horší to bylo ale s návštěvností srazu. Již při vjezdu do areálu bylo jasné, že si většina tunerů dala také prázdniny. Kromě sprintů, v úvodníku zmíněného Tuning Cupu, proběhly ještě soutěže EASCA a dB Drag.

AZ pneu Tuning Cup

Třetí kolo letošního Tuning Cupu bylo asi jedním z nejslabších v jeho historii a počet startujících se zastavil na čísle 54. Samo za sebe mluví i to, že v devíti kategoriích stačilo jen přijet, vzít pohár a odjet. Například BMW Scene, RAT a Funny Cars byl pouze jeden soutěžící. Oproti tomu
zde ale máme scény, kde se musí hodně bojovat a sedm startujících je hezký počet (Škoda Oldies, Škoda Modern a French Scene).

Škoda Modern Scene

Zde se sešlo celkem sedm vozů Škoda. Prim hrály Octávie, kterých přijelo pět a doslova převálcovalo menší Fabii. Vítězství si odvezl František Kraus se svým červeným eReSem. Na druhém místě skončila Octavia z klanu Richtrů a Radek vezl domů další pohárek. Na bronzovém stupínku skončila jediná Octavia Combi ve startovním poli, kterou přivezl Miroslav Průcha. I čtvtá bramborová pozice patřila vozu Škoda Octavia Michala Mazače. Páté a šesté místo obsadily teprve Fabie Lubomíra Koláčka a Tomáše Vlacha. Škoda Modern scénu uzavíral na sedmém místě s Octavií Vít Hejčík.

Škoda Oldies Scene

Letos asi nejnabitější kategorii Škoda Oldies Scene vyhrál s přehledem Robert Beneš se svým embéčkem. Hned za ním Škoda 120L Martina Filipa. Za nimi se pak seřadila dosti vyrovnaná pětice Felícií. Z nich se nejvíce radoval Jaroslav Lengál a získal pohárek za třetí místo. Dále se soutěžící seřadili Martin, Dynka, Miroslav Veselský, Miroslav Smolka a sedmičku startujících uzavírala zklamaná Anna Rubačíková.

Závěrem ještě vzpomenu dvě škodovky, které nyní soutěží v Profi Scene. Zde vyhrála černá Fabie Lukáše Šťastného před Olinovou červenou Fabií. Ta se také zúčastnila hudební soutěže EASCA, kde Olin získal třetí místo z pěti soutěžících. Nyní nás již čeká poslední kolo a zároveň i finále Tuning Cupu, které proběhne v Příbrami.