Uplynulý víkend měl na programu několik zajímavých a důležitých akcí. Jednou z nich byla Rally Bohemia v okolí Mladé Boleslavi, ze které jsme Vám přinesli reportáž včetně rozsáhlé fotogalerie a sobotní 3.soutěžní kolo soutěže Tuning Cup ve Slušovicích.

Vilshofen zasvěcený značce Volkswagen

Neděle byla z našeho pohledu také zajímavá díky možnosti navštívit již 6.pokračování kultovního srazu v německém Vilshofenu, který jednak není vzdálenostně nedostupný a hlavně má své osobní kouzlo, díky pořádání na travnaté ploše místního fotbalového klubu, byť se jedná převážně o přehlídku kvalitně upravených vozů VW a Audi.

Škoda 120 “eleso”

Přestože bylo jasné, že počasí v tento den zcela jistě přát nebude, vyrazilo z čech několik skupinek nadšenců, kteří postupně na místo dorazili krátce před jedenáctou hodinou dopolední. Po nezbytné prezenci u vjezdu, kde pár jedinců způsobilo menší místní “Stau” neboli dopravní zácpu, jsme stanuli na krátko střiženém promočeném travnatém pažitu. Jen Radek “eleso” byl na sraze již od soboty a statečně hájil české barvy při večerní párty, kdy vše k pití bylo za jedno Euro.

Volkswagen, Audi, Seat, Škoda

Přestože se z nebe střídavě snášely proudy vody a po chvíli nebylo po dešti památky, nezbylo nic jiného, než se pustit do mytí aut z důvodu řádné reprezentace. Někteří z nás se pokoušeli i o důkladné vysušení karoserie jelenicí, nicméně ten nahoře, který měl v neděli na povel kohoutky od sprch, byl jednoznačně proti. I přes toto velmi nepříznivé počasí si na 6. int. VW-Audi Tagestreffen pořádaný klubem Custom Stylaz Eglsee našlo cestu přes 180 vozů, z nichž jeden a půl desítky tvořila česká výprava, za což hlavní pořadatel před předáváním ocenění všem zúčastněným poděkoval.

Audi A3 “Hot Chocolate”

Jak už je na tomto srazu tradicí a nejen zde, jsou oceněna auta v kategoriích bez rozdílu pořadí, čili Top3 nebo Top5, jelikož každé auto je něčím zvláštní a krásné a jakmile se výsledek nedá změřit pásmem či na stopkách, je toto vyhlášení výsledků nejspravedlivější možné. Pohár, lépe řečeno lakovaný disk s chromovou poklicí a podstavcem s plaketou, za nejlepší auto srazu připadlo vozu Audi A3 “Hot Chocolate”, ale naši výpravu především hřálo u srdce to, že z 10ti přihlášených vozů do soutěže si všech 10 soutěžících odvezlo poháry, což zcela jistě svědčí o kvalitě aut z ČR a správném směru, jakým se česká tuningová scéna začala ubírat, kdy méně většinou znamená více.

 

Velká fotogalerie 6. int. VW-Audi Tagestreffen

 

Text: Fíla

Foto: Olin