Šestým podnikem se šampionát IRC nadcházející víkend přelévá do své druhé poloviny. Na pořadu je exotická soutěž na Azorských ostrovech, typická nádhernou a divokou krajinou a náročnými rychlostními zkouškami.

S Fabií na startu ještě Mikkelsen a Sandell

Na startu se představí celkem čtyři Fabie Super 2000 – tovární piloty Hänninena s Kopeckým doplní Mikkelsen ze ŠKODA UK a Sandell ze Švédska. Spolujezdec Kopeckého Petr Starý je po zranění a odstoupení z předešlé belgické rally plně zotaven a připraven soutěžit.

Na startu opět úřadující šampioni IRC Hänninen-Markkula

Posádky čeká třídenní soutěž s celkem 17 rychlostními zkouškami a 209 ostrými kilometry. Do toho ještě vozy absolvují na 550 kilometrů přejezdů. Jak říká úřadující šampion IRC Juho Hänninen, nikoho nečeká na místní šotolině nic lehkého: „Pojedeme s Mikkem na Azorech potřetí, loni jsme moc štěstí neměli, věřím, že letos bude výsledek o dost příznivější.  Mám tento ostrov s nádhernou krajinou skutečně rád.“

Kopecký se těší na šotolinu

Týmový kolega Jan Kopecký se na Azory rovněž těší: „Předně jsem rád, že je můj spolujezdec v pořádku a můžeme startovat. Loni jsme na Azorech zajížděli skvělé časy, chceme navázat na zkušenosti, které jsme tu získali, i když na šotolině budeme startovat p prvé po dlouhém roce.