ŠKODA pozitivně bilancuje letošní sponzorskou podporu Tour de France. Poosmé za sebou byla česká automobilka letos hlavním sponzorem nejtvrdšího cyklistického závodu světa, který dnes skončil na Champs Elysées v Paříži.

Tour de France podporovala Škoda již poosmé

Značka se přitom s flotilou 300 vozů a s mnoha akcemi v souvislosti se závodem angažovala více než kdykoli předtím. ŠKODA byla navíc partnerem hned devíti profesionálních týmů i technické asistence Mavic. Zlatým hřebem bylo dnešní předání hlavní trofeje vítězi Tour Cadelovi Evansovi z rukou člena představenstva společnosti ŠKODA pro oblast prodeje a marketingu Jürgena Stackmanna.

Sponzoring Tour de France byl pro společnost ŠKODA úspěšný

„Jsme hrdi na to, že jsme už poosmé za sebou jako partner podpořili tuto fantastickou sportovní událost“, zdůraznil Stackmann. „Byly to v každém ohledu vynikající tři týdny. Jezdci podávali mimořádné výkony a v jednom z nejnapínavějších závodů kolem Francie ukázali, v čem spočívá fascinace tohoto sportu. Pro značku ŠKODA byla tato Tour opět dokonalou příležitostí k tomu, aby se prezentovala několika miliardám diváků. Naše silné zastoupení na Tour dále zvýšilo známost a image naší značky na celém světě.“

Vítězové získají exkluzivní skleněné poháry z Čech

Organizátorům závodu dala ŠKODA k dispozici hned 300 vozů, které sloužili vedení závodu, VIP-hostům i zástupcům médií z celého světa. Ve flotile byly zastoupeny všechny modely, které může automobilka v současnosti nabídnout, od Fabie až po Superb. ŠKODA se samozřejmě aktivně prezentovala i v reklamní karavaně. I při závěrečném vyvrcholení závodu v podobě vyhlášení vítězů na slavném pařížském bulváru byla automobilka v zastoupení: trofej, kterou vítězi předal Jürgen Stackmann, navrhl šéfdesignér automobilky ŠKODA Jozef Kabaň a jeho tým, vyrobena pak byla ručně českými sklářskými mistry.

Značka se prezentovala několika miliardám diváků na celém světě

Vedle ledního hokeje je cyklistika nejdůležitějším pilířem sponzoringové strategie ŠKODA. Kromě Tour de France značka podporuje také Giro d´Italia a mistrovství světa v silniční cyklistice. Navíc je ŠKODA aktivní i oblasti masové cyklistiky. Příkladem je česká akce „Kolo pro život“ a berlínský „Velothon“.

Celkové pořadí:

1.Cadel EVANS / BMC Racing Team
2.Andy SCHLECK / Team Leopard-trek
3.Frank SCHLECK / Team Leopard-trek

Jediným českým zástupcem v peletonu byl Roman Kreuziger, který startoval za Pro Team Astana. V týmu byl sním i jeden z favoritů Alexandr Vinokurov, jehož pád a zlomená noha připravila o dojetí do cíle na Champs Elysées v Paříži. I našeho závodníka v úvodu závodu poznamenal pád a zranění ruky, které ho připravilo o lepší výsledek.

112. Roman KREUZIGER / Pro Team Astana