Projekt společnosti Škoda, tzv. Pohádkové Česko, přivádí rodiny s dětmi k návštěvám zajímavých míst po celé České republice.

Pohádkové Česko

Před časem jsme Vás informovali i o novém projektu  společnosti Škoda, tzv. Pohádkové Česko.  Ve stručnosti se jedná o projekt výletů a naučných prohlídek s originálními příběhy a pohádkovými skřítky. Zavítá na hrady, zámky, pěší a cyklistické stezky, naučné stezky a do vybraných horských středisek po celé České republice.

Železná Ruda – Špičák

K našemu výletu jsme si vybrali horské středisko kousek za Železnou Rudou v drsné Šumavské krajině. Areál Špičák je přitažlivý pro celoroční sportovní vyžití, letní i zimní turistiku a cykloturistiku i rodinnou rekreaci. Mezi největší lákadla v okolí patří Černé jezero, které je rozlohou největší na Šumavě. Za návštěvu stojí i Čertovo jezero, které leží na jižním svahu Jezerní hory a právě kolem něho vede skřítkova cesta. Na ní naleznete tabulky s otázkami a po třech kilometrech již budete znát tajenku, za kterou vám Skřítek Pěšinka načte body.

Zřícenina hradu Rábí

Do projektu Pohádkové Česko patří i prohlídky hradů a zámků. Tentokrát nás skřítek Cimbuřík zavedl na Rabí, který je největší hradní zřícenina v celých Čechách. Nejstarší částí hradu je mohutná hranolová věž s úzkým parkánem a zevním ohrazením. Na přelomu 14. a 15. století byly vybudovány další obytné a hospodářské budovy a hrad byl opevněn druhým předhradím. Výhodou hradu je dobrá dostupnost a za jeho návštěvu Vám skřítek načte 150 bodů.

Pěšinka, Kolečko a Cimbuřík

Závěrem jen připomeneme jména skřítků. Pěšinka (turistické stezky a horská střediska), Kolečko (cyklostezky) a Cimbuřík (hrady a zámky) vás provedou formou soutěží s možnostmi výher po zajímavých turistických místech v České republice.