Ač by se o letošním létě dalo říct „Tento způsob léta, je poněkud nešťastný“, příbramské finále Tuning Cupu se neslo v dobré náladě a za takřka slunného počasí.

Finále Tuning Cup 2011

Poslední kolo soutěže Tuning Cup 2011 a zároveň finále pod otevřenou oblohou, to byly hlavní znaky letošního srazu Tuning Extreme Show Příbram. Asi největší otázka visela nad počasím, a tím i kolik soutěžících přijede na letiště Dlouhá Lhota. Podle předpovědi mělo na Příbramsku pršet, jen kolem poledne neměly být za potřebí deštníky. Nakonec vše bylo jinak a i sluníčko zasvítilo na tunery.

Tuning Extreme Show Příbram

Sraz byl plný soutěží. Mezi hlavní patřily sprinty na 400 metrů, Tuning Cup, hudební s EASCA a dbDrag nebo soutěž o nejpočetnější klub, kde SKODAHOME club obsadil s 11ti členy druhé místo. Velmi důležité bylo i poslední kolo hudební soutěže EASCA, kde se rozhodlo o posledních postupujících do finále. My se ale blíže podíváme na poslední kolo Tuning Cupu a finále, jenž bylo tak trochu předčasným vyvrcholením letošní tuningové scény.

Škoda 120 s motorem z Tatry

Již v pozvánkách na finále jsme Vás informovali o rozdělení Škoda Oldies Scene. Z té vyjmuli řadu Favorit, Felicia a pořadatelé pro ni udělali samostatnou scénu Škoda. V posledním kole letošního Tuning Cupu se objevila pomalu stovka soutěžících a většina z nich i bojovala ve finálových kategoriích i o TOP 10.  Do Příbrami přijelo i několik novinek, z nichž nejzajímavější byla ve střeše snížená Škoda 120 s motorem z Tatry.

TOP 10 AZ pneu Tuning Cupu 2011

Asi nejočekávanější událostí Tuning Extreme Show Příbram bylo vyhlášení TOP 10 letošního finále Tuning Cupu. Nás nejvíce zajímalo, kolik vozů Škoda se dostane do vyvolené desítky. Nakonec jich byla celá polovina, při čemž v prestižní trojce byly dva. Třetí místo obsadil Karel Buziský s červeným Favoritem za Peugeotem 306 Martina Slepičky. Vítezství si odvezla Škoda Fabia Lukáše Černého, jenž vloni zkončil těsně druhý.

Výsledky TOP 10

1. místo: Škoda Fabia, Lukáš Černý
2. místo: Peugeot 306, Martin Slepička
3. místo: Škoda Favorit, Karel Buzický
4. místo: Honda Integra Type-R, Josef Šušota
4. místo: Škoda Octavia Combi, Miroslav Průcha
4. místo: Škoda Octavia, Radek Richter
4. místo: Škoda Octavia, Michal Mazač
4. místo: FIAT 500, Jan Pospíšil
4. místo: BMW E36, Jan Burget
4. místo: Škoda 1000MB, Robert Beneš

Co dodat závěrem? Počasí vyšlo na výbornou, účast byla slušná a my se můžeme těšit, že pořadatelé  Tuning Cupu nám na příští rok připraví nějaké to překvapení a finále se přesune opět do haly, která podpoří jeho důstojnost.

Výsledky kola – Tuning Extreme Show příbram

Výsledky finále 2011 Tuning Extreme Show Příbram

Fotogalerie Tuning Extreme Show Příbram