V Bonneville Speed Week pokořil Škoda Octavia vRS „speciál pro solnou pláň“ hranici 365km/h a stala se rekordmanem do dvou litrů.

Bonneville 200 MPH

O překonání prvního rekordu jsme vás již informovali, když minulé pondělí V Bonneville Speed Week pokořila Škoda Octavia vRS „speciál pro solnou pláň“ hranici 325km/h (201 mph). Model Octavia vRS Bonneville Special se tak stal zatím posledním členem legendárního klubu „Bonneville 200 MPH“ a zároveň nejrychlejším automobilem ŠKODA.

Nejrychlejší Škoda všech dob

S překonáním 200 mil se tým brického zastoupení Škoda nespokojil a v poslední den Bonneville Speed Week překonal hranici 365 km/h. Tím se Škoda Octavia vRS „speciál pro solnou pláň“ stal nejen nejrychlejší Škodovkou, ale i nejrychlejším produkčním autem s motorem do dvou litrů. Dokonce ve druhé jízdě řidič atakoval hranici 368 Km/h.

Rekord je nyní 365,48 km/h

Bylo ráno, pátek 19.srpna, kdy se Škoda Octavia vRS „speciál pro solnou pláň“ rozjel k první jízdě, která skončila výsledkem 362,93 km/h. K uznání rekordu je potřeba projet dráhu v obou směrech a průměr dá hodnotu rekordu. Spáteční jízda byla ještě lepší a naměřená hodnota se zastavila na čísle 367,97 Km/h. Po zprůměrování rozhodčími se objevila výsledná hodnota 365,48 Km/h a byl uznán nový rekord pro produkční auto s motorem do dvou litrů.

Škoda v barvách brického zastoupení hlásí “SPLNĚNO”. Nový rekord pro produkční auta s motorem do dvou litrů je nyní 365,48 Km/h.

Související článek Škoda Octavia vRS Bonneville Special překonala 325 km/h