Sezóna srazů 2011 se jistě a nezadržitelně blíží ke svému závěru. Důkazem toho bylo i podzimní pokračování Tuning, Styling & Hi-Fi srazu Plasy s již jejich 14. pokračováním.

Tuning, Styling & Hi-Fi sraz Plasy

Počasí se oproti předcházejícím dnům umoudřilo, což slibovalo možnost nachytat nějaký ten bronz a byl to i slušný základ povedené akce, která měla začátek již v pátek, kdy proběhla Jägermeister party a soutěž “noční tuning”. Jak už bývá zvykem, travnatá plocha letiště se začala plnit od sobotního rána, kdy se někteří po příjezdu rovnou postavili do fronty vozů čekajících na představení odborné porotě a přihlížejícím divákům tzv. “na plachtě”.

Nekonečná fronta na hodnocení …

V nekonečné froňtě současně probíhala pro televizní hudební stanici Óčko interview s vybranými majiteli zajímavých aut a také soutěž o nejhlasitější audio aparaturu. Soutěžní vozy byly tradičně rozděleny do několika kategorií a v jednu chvíli se začalo s ohledem na nekončící frontu zdát, že se bude hodnotit až do druhého dne. Nicméně poslední soutěžní auto sjelo z plachty kolem 17té hodiny a již všichni začali netrpělivě vyhlížet zlatý hřeb večera v podobě předávání pohárů.

Frančeskovi klíče

Než ale k tomuto slavnostnímu aktu došlo, byli z tomboly vylosováni sťastlivci o vyhlídkové lety, následovala dívčí soutěž o nejrychlejší výměnu kola, volba Miss Plasy 2011, kulturní vložka v podobě hledání Frančeskových klíčů od svého nového červeného miláčka a losování tomboly o věcné ceny. Nicméně, to se již z oblohy na tmou pokryté letiště, díval rozzářený “Franta” (měsíc) 🙂 a postupně se do všech zúčastněných začala dávat zima.

Splnění “velkých” snů

I tak by se minimálně u dvou návštěvníků daly charakterizovat uplynulé Plasy. Tím prvním je u nás velmi známý a uznávaný pan fotograf Jan Moravec, který v sobotu oficiálně představil svůj první vydaný kalendář s automobilovou tématikou pro rok 2012, ve kterém jsou, dá se říci skvosty české tuningové scény. Vyhlášení výsledků a předávání pohárů přineslo řadu překvapení. Příjemným překvapením, ale také dá se říci celkovým oceněním za práci i na dalších autech, z nichž někteří se stali výtězi svých kategorií, bylo vyhlášení červené Olinovy Fabie s šachovnicí v motorovém prostoru a na střešním boxu jako vítězem kategorie “Best Airbrush”,což učinilo jejího autora – Filipa Taubnera druhým šťastným sobotního dne. O prestiži tohoto ocenění svědčí i fakt, že na druhém místě v této kategorii se umístila všem dobře známá “AXON Fabie” s tygří airbrushí, jejíž autorem je pan Jankovský.

Best of Best VW Bora Variant

Pohárem za nejlepší auto srazu – Best of Best, stejně jako na minulých Plasech, byla oceněna VW Bora Variant Martina Slavíka, jejíž motorový prostor a linkování v něm také prošlo rukama již zmiňovaného tvůrce airbrushe Filipa Taubnera, jenž na svém autě připomněl 10 let od Zanardiho nehody. Na závěr pohodového srazu již nezbývalo nic jiného, než vyhlásit a předat pohár pro West City Scene za nejpočetnější klub a v čase 21:30 se pomalu začít rozjíždět ke svým domovům.

 

Fotogalerie XIV Tuning Styling & Hi-Fi sraz Plasy