V Černokosteleckém pivovaru si jednou do roka dávají dostaveníčko i veteráni, ač pivo a volant moc k sobě nejdou.

Pivní slavnosti

U příležitosti pivních slavností v Černokosteleckém pivovaru se do objektu sjíždějí i veteráni. Letos jich přijela asi dvacítka a hrdí majitelé je po poledni předvedli na nádvoří pivovaru.  Nejvíce bylo vozů značky Škoda, které jsou nám asi nejbližší.

Kováři, bednáři, hrnčíři …

Součástí slavností bylo vykulování a stavění sudů, což předváděli pozvaní mistři bednářští. Na nádvoří se také objevila i některá málo viděná řemesla ,jakými jsou kováři a hrnčíři. Nádvořím se projížděl i zapomenutý zedník s trakařem, který asi ještě pamatoval Císaře pána.

Černokostelecký vykulenec

A jako ve správném pivovaře i zde se vaří pivo. Ač pivovar nyní slouží jako muzeum, v části je restaurace, přeci jen se zde předváděla ukázka vaření piva Steibier (kamenné pivo). Pro návštěvníky byla také připravena speciální edice piva s originální etiketou Černokostelecký vykulenec.

Mátové placky,  staročeské trdlo …

K příjemnému pití piva se na podiu střídaly různé kapely a k výběru bylo i mnoho pivních specialit.  Těmi byly například mátové placky, bramboráky,jitrnice nebo jen sladké pivní pečivo. Komu to nestačilo, mohl si dát býčí nebo jehněčí kýtu, krkovici na ohni, staročeské trdlo, ale třeba i delikatesy z udírny.

Fotogalerie Černokostelecké vykulení 2011