Bývaly doby, kdy jízda motorovým vozidlem, či na jízdním kole byla záležitostí gentlemanů a v těchto dobách se k sobě účastníci provozu na silnicích a ulicích také gentlemansky chovali.

Gentlemani za volanty veteránů

Z této úvahy vznikl společný nápad vedení Městské části Prahy 4 a Veteran & Vintage Clubu využít historických vozidel k navození dobové atmosféry, vrátit se do časů, kdy řidiči byli kolegy a přáteli a kdy na silnicích vládla ohleduplná kolegialita a ne spěch a agresivita jako dnes.

4. Pražská Noblesa

Letos se jel již čtvrtý ročník jízdy pravidelnosti „Pražská Noblesa 2011“ a na start přijelo více jak 140 veteránů (aut a motocyklů). Již ráno po osmé hodině se účastníci začali sjíždět k botelu Racek, kde probíhala registrace. Ke snídani jako každý rok pořadatelé připravili chleba se sádlem a škvarky. Kdo má rád sladké, mohl si vzít koláček a k napití byla káva a čaj.

Veteran & Vintage Club

V letošním roce přišel Veteran & Vintage Club s novinkou a trasa soutěže doznala  prodloužení o další měřený úsek. Ke každoročnímu měřenému úseku v Jeremenkové ulici přibyl další okolo české televize. Po projetí měřených úseků následovala vždy spanilá jízda, která po každém kole vedla jinou částí Prahy 4. První měřený úsek měl tři měřící body a jeden, kde soutěžící musel zastavit a opět rozjet svého veterána. Druhý byl s letmým startem a jel se za plného provozu. Zároveň na trasách spanilé jízdy byly tajné kontroly, které při neprojetí byly penalizovány trestnými body.

Městská část Prahy 4

Po projetí obou soutěžních kol se všichni účastníci přemístili na Pankrác před odchodní centrum Arkády. Zde byly vozy opět vystaveny a vyhlášení vítězů všech kategorií. Závěrem si prohlédněte naši velkou fotogalerii, která Vás vtáhne do doby minulé. Ještě musíme pochválit Městskou část Prahy 4 a Veteran & Vintage Clubu za výborně zorganizovanou akci.

 

Fotogalerie 4. Pražská Noblesa 2011