Již dvacáté setkání vozů Škoda se uskutečnilo v Běšinách u Klatov a i návev se nesl ve slavnostním duchu. 20. ŠKODA SRAZ, aneb největší Škodovácká MegaPařba!

Škodovácká MegaPařba

Mráz již klepe na dveře, říjen přechází do své druhé poloviny a nedaleko Klatov se pořádal již tradiční škododovácký sraz. Letos se do Běšin vozy s okřídleným šípem sjely již po dvacáté a pořadatel pro ně připravil jak můžete vidět v podtitulu srazu největší Škodováckou MagaPařbu.

Amatérská rally a tuning

Sraz je opět rozdělen do dvou částí. První tvoří soutěžící posádky v amatérské rally, na které čekaly čtyři ostré rychlostní zkoušky. Druhou část tvoří tuneři a milovníci starších vozů, které se snaží uvést do stavu, jako když vyjely právě z výrobního pásu.

Závod o podzimní pohár

V pátek před polednem začaly přijíždět první posádky a po poledni začaly pro ně v amatérské rally seznamovací jízdy. V odpoledních hodinách pak přišla na řadu technická přejímka a rozprava. Samotná rally odstartovala páteční noční rychlostní zkouškou a nočním orientačním závodem, který byl otevřen i pro tunery.

Škoda 110R

Sobotní ráno bylo poznamenáno nočním mrazíkem, ale slunná modrá obloha dala zapomenout na noční zimu. To už se kemp plnil i tunery a hezkými veterány. Zde asi nejsilnější zastoupení měly vozy Škoda 110R, které se předvedly v několika barevných provedení a návštěvníci mohli nabrat dojmu, že právě vyjely z fabriky.

Klatovské náměstí

V poledne opět odstartovaly do své druhé rychlostní zkoušky závodící posádky o podzimní pohár. To už ale v kempu probíhaly různé soutěže a kolem druhé tuneři vyjeli na spanilou jízdu na Klatovské náměstí. Po projetí poslední závodní posádky po Činovském okruhu, projeli si tuto rychlostní zkoušku i tuneři a všichni se vydali zpět do kempu, kde je čekal ŠKODA Rock fest.

ŠKODA Rock fest

Večer se všichni soutěžící a příznivci Škodovek začali scházet v sálu restaurace. Nejprve došlo na slavnostní předání pohárů a ocenění pro tunery, kterých přijelo více než kdy jindy. Pak již začala   Škodovácká MegaPařba, která se za účasti několika kapel protáhla až do ranních hodin. V neděli byl ještě předán Podzimní pohár za vítězství v amatérské rally a všichni se začali rozjíždět domů.