ŠKODA Originální díly přichází z Mladé Boleslavi. Nyní byla ukončena první fáze rozšíření světového logistického centra pro originální díly a příslušenství a do zkušebního provozu byla uvedena nová expediční linka.

První fáze rozšíření centra originálních dílů ukončena

Stávající rozšíření je součástí projektu, do nějž ŠKODA investuje celkem 800 milionů korun (32 milionů EUR).  Ve druhé fázi bude projekt pokračovat výstavbou automatizovaného výškového skladu. Ten bude dokončen během roku 2012.

Nová hala ŠKODA Parts Centra uvedena do zkušebního provozu

Výstavba nové haly trvala 11 měsíců. Nově otevřený expediční terminál rozšířil celkovou plochu centra originálních dílů a příslušenství na 68 600 m2. Plocha samotného terminálu činí 18 600 m2. Nová hala je koncipována tak, aby se i nadále mohla logistická plocha ŠKODA Parts Centra rozšiřovat dle potřeby automobilky. S rozšířením logistických kapacit se dále zvýší rychlost a kvalita přípravy a expedice zakázek.

V plánu je další rozšíření

„V době úspěšného růstu musíme zajistit kapacity také v oblasti prodeje originálních dílů a příslušenství. S rostoucím počtem modelových řad roste také odbyt našich komponentů,“ uvedl Jürgen Stackmann, člen představenstva pro oblast prodeje a marketingu. A dodal: „První fáze výstavby nových logistických prostor byla perfektně zvládnuta. Stavba splňuje nejvyšší standardy naší značky pro logistiku dílů.“

Nová linka urychlí přípravu a expedici zakázek

V centru originálních dílů ŠKODA jsou ve 24hodinovém provozu připravovány a expedovány dodávky originálních dílů a příslušenství. V tomto provozu je ve třísměnném provozu zaměstnáno více než 500 zaměstnanců z útvarů Prodej, Nákup, Dispozice, IT a Logistika. Denně se expeduje v průměru více než 24.000 položek na více než 100 trhů na celém světě. V tuzemsku jsou dodávky doručeny vždy do rána následujícího dne, mezinárodní dodávky v rámci Evropy pak během 24 hodin. Moderní logistické centrum v Mladé Boleslavi přitom poskytuje logistické služby i koncernu Volkswagen, především v České republice, na Slovensku a v Indii. Více než 1.000 dodavatelů zásobuje centrum dílů svými produkty.